• Logo-ul gigantului energetic rus de stat, Gazprom, a fost îndepărtat de pe tricourile echipei germane de fotbal, Schalke, în urma atacului de amploare al Rusiei asupra Ucrainei, de joi.
  • Schalke a declarat că logo-ul va fi înlocuit cu inscripția „Schalke 04″ , în urma a ceea ce a numit „evoluții recente”.
  • În afara câtorva echipe ruse, Gazprom mai este sponsor și al echipei sârbe Steaua Roșie, Belgrad.

Clubul german de fotbal, Schalke 04, a decis să elimine, de pe tricouri, sigla furnizorului rus de gaze, Gazprom, principalul său sponsor, în urma atacului de amploare al Rusiei asupra Ucrainei de joi, informează AFP.

Schalke a declarat că logo-ul va fi înlocuit cu inscripția „Schalke 04″, în urma a ceea ce a numit „evoluții recente”.

„Având în vedere evenimentele, evoluţiile şi agravările din ultimele zile, FC Schalke 04 a decis să scoată cuvântul Gazprom de pe tricourile sale”, a indicat, joi, clubul într-un comunicat.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Pentru următorul meci, sâmbătă la Karlsruhe, pe tricouri va fi scris doar „Schalke 04”.

Schalke este un club istoric din bazinul Ruhr, de mai multe ori campion naţional în secolul XX, dar, în prezent, luptă să revină în prima divizie.

Tot joi dimineață, un înalt executiv al Gazprom a demisionat din consiliul de supraveghere al Schalke, după ce a fost ținta sancțiunilor americane. Matthias Warnig este directorul general al gazoductului Nord Stream 2, recent construit, dar niciodată operat, dintre Rusia și Germania, care este un proiect de miliarde de dolari al Gazprom și al companiilor europene.

SUA au anunțat, miercuri, sancțiuni împotriva companiei „Nord Stream 2 AG” şi a principalilor săi oficiali, inclusiv a lui Warnig, care fusese numit, în 2019, de către furnizorul rus de gaze, Gazprom, să reprezinte compania pe lângă clubul Schalke.

După ce Moscova a recunoscut independenţa republicilor separatiste pro-ruse, din estul Ucrainei, Germania a suspendat, marţi, proiectul gazoductului Nord Stream 2.

În afara câtorva echipe ruse, Gazprom mai este sponsor și al echipei sârbe Steaua Roșie, Belgrad.