• Pe site-ul Prefecturii Cluj poţi să afli strategia de vaccinare în judeţ, pentru perioada următoare
  • La polul opus, pe site-ul Prefecturii Bucureşti nu există niciun fel de informație
  • Persoanele direct implicate în campania de vaccinare nu oferă niciun răspuns

Ai multe semne de întrebare legate de campania de vaccinare? E şi firesc. Autorităţile nu comunică. Sau, în unele locuri, nici nu ştiu că sunt implicate în campania asta de vaccinare.

Pe site-ul Prefecturii Cluj poţi să afli strategia de vaccinare în judeţ, pentru perioada următoare. Afli câte centre de vaccinare sunt, câte echipe de imunizare şi care este capacitatea de vaccinare a persoanelor peste 65 de ani sau cu boli cronice.

La polul opus, pe site-ul Prefecturii Bucureşti nu există niciun fel de informație. Aşa că am apelat la persoanele direct implicate în campania de vaccinare, prefecţii judeţelor. Am început cu Traian Berbeceanu, însă fără niciun răspuns. Am încercat cu viceprimarii Capitalei. Ne-au pasat dintr-o parte în alta, iar la final niciun răspuns.

Recomandări

DIAVOLUL SE ÎMBRACĂ DE LA PRAGA
BANI PENTRU UCRAINA
MARK SE DĂ PE MUZICĂ
CONTINUĂ PLOILE ÎN SPANIA
TINERII CONSUMATORI
HOUDINI? TU EȘTI?

Horia Tomescu, viceprimar Capitală: „Nu am fost implicat. Nu pot să vă dau alte detalii, pentru că nu sunt în măsură.”

Aceeaşi situaţie este şi în Timiş. Nici la Dolj nu găseşti vreun cuvânt despre vaccinare. Asta, în ciuda faptului că în campanie sunt implicate Prefectura, Consiliul Judeţean, DSP, şi primăriile din localităţile unde sunt spitale COVID. Am încercat să aflăm de la Direcţia de Sănătate Publică Dolj mai multe informaţii.

Iuliana Manea, reprezentant DSP Dolj: „Nu pot să vă spun decât că toate spitalele din judeţul Dolj sunt incluse ca şi centre, sau, mă rog, sunt incluse în lista de centre de vaccinare pentru personalul medical. Inclusiv Spitalul CFR şi Spitalul Militar. (…) Mai mult de atâta nu pot să vă spun. Nu există, la acest moment, alte date la nivelul DSP-ului.”

„Avem 400 de persoane care vor să se vaccineze. Dozele le primim de la centrul de depozitare de aici din Craiova, în funcţie de programările pe care le avem. Noi, la fel ca toată lumea, am făcut liste. Dar, astăzi ni s-a spus că în următoarele 24 de ore s-ar putea să dea drumul la o aplicaţie care le va permite pacienţilor, personalului să-şi facă programările online.” au declarat surse medicale din cadrul Spitalul Filantropia Craiova

Când va fi operaţională această platformă şi cum va funcţiona? Nu ştim. Am cerut lămuriri la STS, instituţia care o administrează, şi la Grupul de Comunicare Strategică, dar, până acum nu am primit niciun răspuns.