• Orban: Negocierile se vor finaliza într-o săptămână sau două
  • Orban: Trebuie adoptat statutul prefectului, să fie funcție de demnitate publică
  • Acum doi ani PNL și USR au criticat vehement propunerea PSD ca prefecții să fie demnitari
  • Ordonanța de urgență care schimbă statutul prefecților, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern

Memoria e scurtă în politică. Orban și Barna ne demonstrează că scopul scuză mijloacele.

Ludovic Orban a anunțat că liderii Coaliției și-au împărțit domnia în țară, la pachet cu anunțul că în 2021 sunt de acord cu un proiect pe care îl contestau, când era semnat de PSD. Acela care transformă prefecții în demnitari. Și, implicit, îi fac mai dependenți de politică. Actul normativ va fi aprobat miercuri, în ședința de Guvern.

„PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi.9.35 + 9.42 Știţi foarte bine decizia la nivelul coaliţiei ca prefectul să fie cu adevărat reprezentant al Guvernului, adică statutul prefectului să fie de funcţie de demnitate publică”, a spus preşedintele PNL.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

În 2017 și 2018, când PSD a propus același lucru, PNL și USR au fost total împotrivă. Doar UDMR e constant în această ecuație.Și atunci, și acum, este de acord ca prefectul să fie demnitar.

„Ce prefect va avea curajul, dacă el este numit politic, să se îndrepte împotriva propriilor primari? Deprofesionalizăm funcţia prefectului”, spuneau, acum trei ani, reprezentanții USR.

„Nu sunt de acord cu revenirea la prefectul sau subprefectul politic.Dacă nu punem stop, ne vom plânge în continuare de modul cum funcţionează”, spunea și liberalul Victor Paul Dobre.