• Scopul era să îi ducem în țări în care aceste instituții au capacitatea de a-i primi și de a-i găzdui în mod corespunzător și de a le controla reproducerea”, a spus Gaviria.
  • Trimiterea hipopotamilor înapoi în țara lor natală, Africa, nu a fost permisă”, a spus Gaviria.
  • Anterior, autoritățile au încercat să le controleze populația folosind castrări și injecții” de săgeți contraceptive.

Columbia plănuiește să transporte zeci de hipopotami de cocaină” – descendenții menajeriei private a traficantului de droguri Pablo Escobar – în India și Mexic, în încercarea de a controla populația lor în creștere, potrivit guvernatorului local.

Potrivit guvernului columbian, în prezent există între 130 și 160 de hipopotami, care s-au răspândit cu mult dincolo de fosta fermă a lui Escobar, Hacienda Napoles, unde a început cu o populație de doar un mascul și trei femele.

Hipopopotamii inițiali făceau parte dintr-o colecție de animale exotice pe care Escobar o strânsese în anii 1980 la ferma sa situată la aproximativ 250 de kilometri de Medellin. După moartea sa, în 1993, autoritățile au mutat majoritatea celorlalte animale, dar nu și hipopotamii – deoarece erau prea greu de transportat.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Dar de atunci au început să se reproducă rapid, extinzându-se de-a lungul bazinului râului Magdalena, iar acum reprezintă o provocare pentru mediu și îi îngrijorează pe locuitorii din apropiere, spun autoritățile. Un studiu publicat în revista Nature a avertizat că numărul lor ar putea ajunge la 1.500 în decurs de două decenii.

Anterior, autoritățile au încercat să le controleze populația folosind castrări și injecții” de săgeți contraceptive. Însă acțiunile de contracepție au avut un succes limitat.

Acum există un plan de a transfera 70 de hipopotami în sanctuare naturale din India și Mexic, a declarat guvernatorul provinciei Antioquia, unde se află Hacienda Napoles, într-un mesaj pe Twitter. În total, se așteaptă ca 70 de hipopotami, un amestec de masculi și femele, să fie mutați, dintre care 60 în India și 10 în Mexic.

Termenul tehnic pentru această operațiune este translocare”, a explicat guvernatorul Aníbal Gaviria într-un interviu acordat postului columbian Blu Radio, deoarece ar implica mutarea hipopotamilor dintr-o țară care nu este habitatul lor natural în alta care nu este, de asemenea, habitatul lor natural.

Scopul era să îi ducem în țări în care aceste instituții au capacitatea de a-i primi și de a-i (găzdui) în mod corespunzător și de a le controla reproducerea”, a spus Gaviria. Trimiterea hipopotamilor înapoi în țara lor natală, Africa, nu a fost permisă”, a spus Gaviria.