• Devanshi Sanghvi, în vârstă de opt ani, a respins imperiul de diamante al familiei sale, în valoare de 61 de milioane de dolari, pentru a se alătura unui ordin religios.
  • Fata și-a schimbat hainele de lux cu o ținută simplă din bumbac alb.
  • Devanshi a respectat o rutină strictă de trei sesiuni de rugăciune pe zi încă de când era mică.

Devanshi Sanghvi urma să moștenească imperiul de diamante Sanghvi and Sons, cu sediul în Surat, India, cunoscut și sub numele de Diamond City pentru rolul său cheie în industria mondială a diamantelor.

Însă Devanshi a ales să își dedice viața călugăriei Jain, lăsând afacerea familiei, care are filiale în întreaga lume, surorii sale mai mici Kayva, în vârstă de cinci ani. Fetița în vârstă de opt ani a fost introdusă în călugărie săptămâna aceasta în cadrul unei ceremonii de patru zile, în timpul căreia a călărit o trăsură trasă de un elefant, potrivit imaginilor împărtășite cu presa locală.

Fata și-a schimbat hainele de lux cu o ținută simplă din bumbac alb. Devanshi este una dintre cele mai tinere persoane din țară care a aderat vreodată la un ordin religios Jain.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În timp ce familia ei practica deja credința jainistă, care promovează non-violența și dragostea față de toate creaturile, părinții ei au declarat presei locale că Devanshi părea să dorească întotdeauna să își dedice viața acestei credințe: „Devanshi a arătat înclinații religioase încă de când era mică. Ea a urmat o viață ascetică de la o vârstă foarte fragedă”.

The Times of India a relatat că Devanshi a respectat o rutină strictă de trei sesiuni de rugăciune pe zi încă de când era mică. În timp ce alegerea lui Devanshi poate părea neobișnuită pentru mulți, inițierea copiilor în ordinele monahale jainiste, cunoscută sub numele de bal diksha, există de secole.

Criticii practicii susțin că aceasta încalcă drepturile copiilor, deși susținătorii ei spun că este o chestiune de libertate religioasă în care nu ar trebui să se intervină. Adepții jainismului, care are în jur de patru milioane de adepți în India, respectă o dietă vegetariană strictă, unii dintre ei alegând să își acopere gura cu o țesătură pentru a nu înghiți accidental insecte. Unii adepți merg până la a refuza să mănânce legume rădăcinoase, argumentând că scoaterea rădăcinilor din pământ ucide planta.