• Comandanții ruși se confruntă cu revolte pe scară largă, deoarece cel puțin încă un regiment a refuzat din nou să lupte, iar Moscova pierde mai mult teren decât câștigă pentru prima dată.
  • Spionii de la temutele agenții de informații GRU și FSB ale Moscovei încearcă să oprească pentru a doua oară o rebeliune a soldaților din Regimentul 127 din Primul Corp de Armată.
  • Se știe că unii dintre lideri sunt nemultumiți de salarii și condițiile îngrozitoare, cum ar fi lipsa apei și a hranei.

Comandanții ruși se confruntă cu revolte pe scară largă, deoarece cel puțin încă un regiment a refuzat din nou să lupte, iar Moscova pierde mai mult teren decât câștigă pentru prima dată.

Spionii de la temutele agenții de informații GRU și FSB ale Moscovei încearcă să oprească pentru a doua oară o rebeliune a soldaților din Regimentul 127 din Primul Corp de Armată. Se știe că unii dintre lideri sunt nemultumiți de salarii și condițiile îngrozitoare, cum ar fi lipsa apei și a hranei.

Iar mercenarii ruși de la faimosul Grup Wagner au fost reduși la încercarea de a recruta condamnați violenți pentru linia întâi, pentru a umple golurile lăsate de numărul tot mai mare de morți.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Regimentul 127 de la Moscova a refuzat să lupte într-o bătălie în apropierea orașului Kherson, deoarece au rămas fără apă și fără hrană înaintea unei ofensive ucrainene mult așteptate.

Aceeași unitate – implicând sute de soldați – a refuzat să lupte în iulie și era deja investigată de spionii FSB pentru că se opunea războiului din Ucraina. Acest lucru vine în condițiile în care analiștii serviciilor de informații ucrainene consideră că până la 50.000 de soldați ruși au fost uciși și că pierderile sunt din ce în ce mai mari, după un efort major al armatei ucrainene.

Comandanții Grupului Wagner cercetau deja unele dintre cele mai notorii închisori rusești, oferind clemență criminalilor pentru a se înrola pentru a lupta în Ucraina timp de șase luni. Dar acum au început să caute și să recruteze în închisorile ucrainene, căutând localnici pro-ruși în Penitenciarul numărul 124 din Donețk.

Trupele rusești de pe front au suferit penurii de apă, alimente și muniții de când ucrainenii au început să le desființeze lanțul de aprovizionare până în Crimeea. Atacurile aeriene repetate și loviturile de artilerie au distrus zeci de depozite de muniție și depozite pline de alimente, distrugând capacitatea Moscovei de a avansa.

O sursă occidentală din domeniul apărării a declarat pentru Daily Mirror „Toate indiciile arată că, pentru prima dată după mult timp, forțele rusești pierd mai mult teren decât câștigă. Ucrainenii sunt, în mod natural, precauți în a sărbători încă, deoarece știu că ar putea fi un conflict de lungă durată, dar ei provoacă daune semnificative invaziei, o opresc și o împing înapoi. Rapoartele despre un număr mare de trupe care refuză să lupte sunt extrem de îngrijorătoare și se pare că comandanții își pierd capacitatea de a le oferi trupelor lor elementele de bază.”

Mai multe sate și un oraș au văzut trupele ucrainene ridicându-și steagul în sud și est, unde contraofensiva face ravagii de câteva zile. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost prudent în anunțul său, afirmând că a primit rapoarte bune” despre contraofensiva împotriva Rusiei.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că trupele ucrainene dobândesc „câștiguri reale”, dar luptele sunt „strânse și dure”.

El a declarat luni în Camera Comunelor: Ucraina a provocat pagube serioase la o serie de treceri de râuri cu scopul de a restricționa sprijinul logistic rusesc”.

El a continuat: Începând de astăzi, armata ucraineană se angajează cu forțele rusești folosind atât artileria, cât și operațiuni la sol. Ei obțin câștiguri reale, dar este de înțeles, așa cum am văzut în alte părți ale acestui conflict, că luptele sunt strânse și dure, iar Ucraina suferă pierderi asociate cu o forță de atac”.

Ambele părți s-au acuzat reciproc că au riscat o catastrofă prin bombardarea centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei, în timp ce așteptau un raport al ONU privind alerta nucleară.

Centrala, operată de tehnicieni ucraineni, a fost capturată de forțele rusești la începutul lunii martie, la scurt timp după ce acestea au invadat Ucraina. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a avertizat că se apropie o catastrofă de radiații” la centrală.

Marți, forțele rusești au bombardat Harkov, al doilea oraș al țării, distrugând un bloc de apartamente din centru.