• Rusia făcuse progrese recente în încercarea de a încercui Bahmut, unde au mai rămas doar aproximativ 5.000 din cei 70.000 de locuitori.
  • Comandantul în vârstă de 57 de ani, unul dintre cei mai experimentați ucraineni, a fost considerat creierul din spatele înfrângerii forțelor rusești.
  • Însărcinat acum cu apărarea orașului, Syrskyi a făcut mai multe călătorii în oraș, susținând că forțele Kievului îl vor păstra.

Comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul-colonel Oleksandr Syrskyi, a vizitat orașul asediat Bahmut pentru a ridica moralul și a discuta despre strategie cu unitățile care apără orașul și satele din jurul acestuia în estul Ucrainei, a anunțat armata în weekend. Analiștii militari se așteaptă ca forțele ucrainene să-și depună efortul maxim” în zilele următoare pentru apărarea Bahmut, care în ultimele luni a cunoscut unele dintre cele mai sângeroase lupte de uzură din timpul invaziei rusești de un an.

Rusia a făcut din capturarea Bahmut o prioritate în strategia sa de preluare a controlului asupra regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei. Syrskyi a ascultat comandanții unităților care abordau probleme urgente, a oferit asistență în rezolvarea acestora și a sprijinit militarii”, a declarat Forțele Terestre pe aplicația de mesagerie Telegram.

Comandantul în vârstă de 57 de ani, unul dintre cei mai experimentați ucraineni, a fost considerat creierul din spatele înfrângerii forțelor rusești în timp ce acestea avansau spre Kiev la începutul războiului și în regiunea Harkov în septembrie.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Însărcinat acum cu apărarea orașului, Syrskyi a făcut mai multe călătorii în oraș, susținând că forțele Kievului îl vor păstra. Un sistem bine gândit de bariere inginerești, combinat cu un peisaj natural (colinar), a transformat zona într-o adevărată fortăreață inexpugnabilă, la zidurile căreia nu doar o mie de inamici și-au găsit moartea”, a declarat Syrskyi la începutul lunii februarie.

Rusia făcuse progrese recente în încercarea de a încercui Bahmut, unde au mai rămas doar aproximativ 5.000 din cei 70.000 de locuitori, dar eșecul său de a cuceri orașul, l-a privat pe președintele rus Vladimir Putin de șansa de a declara o victorie vineri, la prima aniversare a invaziei sale, la 24 februarie.