Comandantul forțelor terestre ucrainene vizitează orașul Bahmut pentru a vorbi despre strategie și pentru a le ridica moralul

Comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul-colonel Oleksandr Syrskyi, a vizitat orașul asediat Bahmut pentru a ridica moralul și a discuta despre strategie cu unitățile care apără orașul și satele din jurul acestuia în estul Ucrainei, a anunțat armata în weekend. Analiștii militari se așteaptă ca forțele ucrainene să-și depună efortul maxim” în zilele următoare pentru apărarea Bahmut, care în ultimele luni a cunoscut unele dintre cele mai sângeroase lupte de uzură din timpul invaziei rusești de un an.

Rusia a făcut din capturarea Bahmut o prioritate în strategia sa de preluare a controlului asupra regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei. Syrskyi a ascultat comandanții unităților care abordau probleme urgente, a oferit asistență în rezolvarea acestora și a sprijinit militarii”, a declarat Forțele Terestre pe aplicația de mesagerie Telegram.

Comandantul în vârstă de 57 de ani, unul dintre cei mai experimentați ucraineni, a fost considerat creierul din spatele înfrângerii forțelor rusești în timp ce acestea avansau spre Kiev la începutul războiului și în regiunea Harkov în septembrie.

Însărcinat acum cu apărarea orașului, Syrskyi a făcut mai multe călătorii în oraș, susținând că forțele Kievului îl vor păstra. Un sistem bine gândit de bariere inginerești, combinat cu un peisaj natural (colinar), a transformat zona într-o adevărată fortăreață inexpugnabilă, la zidurile căreia nu doar o mie de inamici și-au găsit moartea”, a declarat Syrskyi la începutul lunii februarie.

Rusia făcuse progrese recente în încercarea de a încercui Bahmut, unde au mai rămas doar aproximativ 5.000 din cei 70.000 de locuitori, dar eșecul său de a cuceri orașul, l-a privat pe președintele rus Vladimir Putin de șansa de a declara o victorie vineri, la prima aniversare a invaziei sale, la 24 februarie.

Exit mobile version