• Comandantul instalat de Rusia într-un oraş din sudul Ucrainei a fost grav rănit marţi într-o explozie, a declarat pentru Reuters un oficial local, ultimul dintr-o serie de asasinate în zonele ocupate din sudul Ucrainei.
  • Vladimir Rogov, un oficial din administraţia susţinută de Rusia din regiunea Zaporojie, a acuzat iniţial guvernul ucrainean pentru moartea lui Artyom Bardin. 
  • Ulterior, Rogov a postat pe internet un mesaj în care spunea că Bardin se lupta pentru viaţa sa după ce a suferit pierderi importante de sânge şi şi-a pierdut un picior.

Comandantul instalat de Rusia într-un oraş din sudul Ucrainei a fost grav rănit marţi într-o explozie, a declarat pentru Reuters un oficial local, ultimul dintr-o serie de asasinate în zonele ocupate din sudul Ucrainei.

Vladimir Rogov, un oficial din administraţia susţinută de Rusia din regiunea Zaporojie, a acuzat iniţial guvernul ucrainean pentru moartea lui Artyom Bardin. 

Ulterior, Rogov a postat pe internet un mesaj în care spunea că Bardin se lupta pentru viaţa sa după ce a suferit pierderi importante de sânge şi şi-a pierdut un picior.

Recomandări

A MURIT ROBERTO CAVALLI
CE ÎȚI DĂ DE GOL INFIDELITATEA?
GUVERNUL ADOPTĂ STRATEGIA NAȚIONALĂ DE EDUCAȚIE FINANCIARĂ
10 IDEI PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT
RUSIA SE INFLITREAZĂ ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN
A ÎNCEPUT ANCHETA LA PANTELIMON

Presa rusă a declarat anterior că Bardin a fost spitalizat şi se afla în stare critică după ce maşina sa a explodat în faţa clădirii administrative a oraşului Berdiansk din regiunea Zaporojie, un port de la Marea Azov cu aproximativ 100.000 de locuitori care a fost capturat de trupele ruseşti în februarie.

Şeful adjunct al poliţiei rutiere din oraş a murit pe 26 august după ce a fost rănit în explozia unei bombe, au declarat oficialii locali. 

Pe 30 august, Alexei Kovalev, un fost deputat al partidului preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, devenit oficial susţinut de Rusia în regiunea Herson, a fost împuşcat mortal.

Autor: Iulian Moşneagu