• Într-un video, Evgheni Prigojin vorbeşte, în numele companie sale de mercenari, Wagner, unui grup de deţinuţi ai unei închisori ruseşti, propunându-le recrutarea în aşa-numita „operaţiune militară specială” rusă din Ucraina în schimbul amnistiei.
  • Imaginile demonstrează nu numai legăturile lui Prigojin cu gruparea Wagner, pe care a negat-o întotdeauna, declanşând procese pentru defăimare şi cerând înlăturarea investigaţiilor care îl vizau, ci şi faptul că Rusia recrutează prizonierilor pentru a lupta în Ucraina.
  • Prizonierii ar urma să lupte în rândurile grupării Wagner, denumită şi „armata lui Putin”. După şase luni în Ucraina, primesc amnistia, pot pleca acasă sau pot rămâne în rândurile lui Wagner.

Într-un video, Evgheni Prigojin vorbeşte, în numele companie sale de mercenari, Wagner, unui grup de deţinuţi ai unei închisori ruseşti, propunându-le recrutarea în aşa-numita „operaţiune militară specială” rusă din Ucraina în schimbul amnistiei.

Imaginile demonstrează nu numai legăturile lui Prigojin cu gruparea Wagner, pe care a negat-o întotdeauna, declanşând procese pentru defăimare şi cerând înlăturarea investigaţiilor care îl vizau, ci şi faptul că Rusia recrutează prizonierilor pentru a lupta în Ucraina.


Prizonierii ar urma să lupte în rândurile grupării Wagner, denumită şi „armata lui Putin”. După şase luni în Ucraina, primesc amnistia, pot pleca acasă sau pot rămâne în rândurile lui Wagner.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cum s-a ridicat Prigojin

„Bucătarul lui Putin”, Evgeny Prigojin, a început să facă o avere vânzând hot-dog-uri, după ce a ispăşit nouă ani de închisoare.

Ascensiunea sa a început în anii 1990, când a deschis diverse restaurante de lux, inclusiv „Insula Nouă”, unde liderul de la Kremlin a luat masa cu Jacques Chirac, în 2001.

Putin a fost atât de fascinat de un om care a creat un imperiu din nimic încât i-a încredinţat aprovizionarea cu alimente a Kremlinului. De aici i se trage şi porecla.

De asemenea, contractele guvernamentale de milioane de dolari l-au ajutat să conducă „fabrica de troli” a Moscovei şi compania care angajează mercenari Wagner.