Companiile aeriene se alătură luptei împotriva virusului. Avioanele vor transporta doze de vaccin anti-Covid

  • Companiile aeriene de transport pasageri din SUA, vor transporta vaccinuri
  • Vor fi transportate aproximativ 330 de milioane de doze de vaccin pentru SUA
  • American Airlines, Delta și United vor transporta vaccinul anti-Covid

Companiile aeriene se alătură luptei împotriva Covid-19. Așteptarea vaccinului s-a încheiat, dar o altă mare provocare, abia acum începe. Distribuirea vaccinului în întreaga lume. Și repede.

În SUA, atât vaccinul Pfizer-BioNTech, cât și cel de la Moderna trebuie să ajungă la aproximativ 330 de milioane de oameni din țară. Va fi nevoie de aproximativ 15.000 de zboruri pentru acest lucru.

Așa că American Airlines, Delta și United, care transportă pasageri în mod normal, s-au alăturat celor de la UPS, FedEx și DHL. United a fost prima companie aeriană de transport pasageri care va transporta vaccin către SUA, folosind aeronava Boeing 777. Fiecare avion are o capacitate de transport de 1 milion de doze de vaccin.

Dennis Wagner, manager general al operațiunilor de transport marfă American Airlines: „Am primit primul transport de vaccin împotriva Covid-19 de la unul dintre partenerii noștri care se ocupa de logistică.
Eram deja pregătiți. Muncim la asta de foarte multe luni.”

Companiile aeriene care transportă produse farmaceutice și vaccinuri nu e un lucru nou. Dar amploarea și viteza cu care trebuie administrate vaccinurile sunt inedite. Transportul dozelor necesită o temperatură foarte scăzută, pentru care companiile aeriene folosesc gheață carbonică.