• Grupurile religioase nigeriene care susțin interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex susțin proiectul de lege care restricționează travestirea.
  • Femeia transgender nigeriană Empress Cookie spune că a fost victima multor incidente oribile, amintindu-și de o experiență din Abuja, în urmă cu doi ani.
  • Manifestările publice, cum ar fi ținerea de mână de către grupuri de minorități sexuale, sunt interzise.

Îmbrăcați în veste în culorile curcubeului, membrii comunității LGBTQ din Nigeria au mărșăluit într-o demonstrație riscantă în Abuja, pentru a protesta față de un proiect de lege introdus luna trecută de legislatorii din camera inferioară a parlamentului nigerian, care urmărește să interzică travestirea.

Noua măsură din Nigeria prevede o pedeapsă de șase luni de închisoare sau o amendă de aproximativ 1.200 de dolari pentru travestiți. O mulțime de protestatari a clamat în timp ce o femeie transsexuală a fost bătută și dezbrăcată în Lagos, la câteva săptămâni după ce a fost introdus proiectul de lege. Acesta este un rezultat de care activiștii LGBTQ se temeau și motivul pentru care spun că ripostează.

Kayode Ani este președinte la Queer Union for Economic and Social Transformation. Ceea ce fac legile de acest gen este că, practic, încurajează oamenii să ia violența în propriile mâini, așa cum s-a întâmplat după adoptarea SSMPA – indivizi care formează justițiari și intră în casele oamenilor pentru că îi suspectează că sunt homosexuali, îi bat, îi ucid.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...

Proiectul de lege privind travestiții este o versiune extinsă a legii din Nigeria din 2013 privind interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex, care pedepsește sexul între homosexuali cu până la 14 ani de închisoare. Proiectul de lege ar permite comedianților să se travestească în scopuri de divertisment, dar activiștii spun că va agrava violența existentă împotriva persoanelor nonbinare sau transsexuale.

Manifestările publice din Nigeria, cum ar fi ținerea de mână de către grupurile minorităților sexuale, sunt interzise în multe țări africane, unde autoritățile invocă adesea motive religioase și morale. Grupurile religioase nigeriene care susțin interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex susțin acum și proiectul de lege care restricționează îmbrăcămintea încrucișată.

Proiectul de lege privind travestirea va fi supus mai multor lecturi în parlament și va fi dezbătut înainte de a fi adoptat și transmis președintelui Muhammadu Buhari pentru aprobare. Mulți avocați LGBTQ, precum Empress Cookie, speră ca președintele să nu o semneze.