• Prim-ministrul Lee Hsien Loong a anunțat duminică că orașul-stat va abroga legea din epoca colonială.
  • Anunțul de duminică a pus, de asemenea, bariere în calea egalității depline în materie de căsătorie.
  • Comunitatea LGBTQ a declarat că abrogarea este primul pas pe un drum lung către o egalitate deplină.

Comunitatea LGBTQ din Singapore a salutat luni planul guvernului de a dezincrimina sexul între homosexuali, dar a avertizat că menținerea definiției tradiționale a căsătoriei nu va face decât să promoveze și mai mult inegalitatea.

Prim-ministrul Lee Hsien Loong a anunțat duminică că orașul-stat va abroga legea din epoca colonială, dar a precizat că definiția căsătoriei ca fiind între un bărbat și o femeie va fi păstrată pentru a risipi temerile legate de o schimbare drastică a normelor noastre sociale.

Secțiunea 377A din codul penal din Singapore pedepsește sexul între bărbați cu până la doi ani de închisoare. Militanții pentru drepturile homosexualilor au declarat de mult timp că această lege contravine culturii vibrante a acestui oraș-stat bogat și au contestat fără succes legea în instanță.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Sunt entuziasmat și ușurat pentru comunitatea LGBT din Singapore, a declarat Roy Tan, una dintre cele câteva persoane care au contestat fără succes legea în instanță. Descriind abrogarea ca fiind rezultatul unei lupte dificile”, Tan a declarat că putem demonta progresiv obstacolele din calea vizibilității și progresului cetățenilor homosexuali.

În timp ce legea a rămas în vigoare, nimeni nu a fost arestat sau acuzat în temeiul articolului 377A în Singapore de mai bine de un deceniu, spun activiștii. Anunțul de duminică a pus, de asemenea, bariere în calea egalității depline în materie de căsătorie. Lee a declarat că politicile naționale, cum ar fi cele care acoperă accesul la locuințe publice subvenționate și regulile de adopție, vor continua să se bazeze pe definiția tradițională a căsătoriei.

În forma actuală, oamenii pot contesta în continuare constituționalitatea definiției. Cu toate acestea, Lee a declarat că, dacă ar face acest lucru, ar risca ca instanța să intervină în elaborarea politicilor.

Judecătorii interpretează și aplică legea… Ei nu au nici expertiza, nici mandatul de a soluționa chestiuni politice și nici de a se pronunța asupra normelor și valorilor sociale, a declarat Lee. Reacțiile la postarea de pe Facebook a lui Lee privind abrogarea legii au fost mixte, unii lăudând mișcarea ca fiind un pas îndrăzneț, în timp ce alții s-au declarat întristați de această decizie.

Bariere în calea egalității în materie de căsătorie

Constituția ar trebui să fie modificată pentru a proteja definiția căsătoriei de alte provocări constituționale, a spus Lee, o mișcare care este probabil să treacă prin parlament dacă va fi întreprinsă, deoarece Partidul Acțiunea Populară, aflat la putere, are o majoritate de peste două treimi.

Nu a fost clar cum vor arăta modificările, dar contestațiile la 377A s-au învârtit în mare parte în jurul unei prevederi constituționale care garantează cetățenilor egalitatea și protecția egală în fața legii.

Comunitatea LGBTQ a declarat că abrogarea este primul pas pe un drum lung către o egalitate deplină. Ei s-au opus oricăror alte legi și modificări constituționale care să protejeze definiția tradițională a căsătoriei, deoarece ar promova tratamentul inegal.

Îndemnăm guvernul să nu țină cont de recentele apeluri ale conservatorilor religioși de a înscrie definiția căsătoriei în constituție, au declarat mai mult de 20 de grupuri LGBTQ într-o declarație comună duminică târziu.

O astfel de decizie va submina caracterul secular al constituției noastre, va codifica și mai multă discriminare în legea supremă și va lega mâinile viitoarelor parlamente.

Tan, activistul, a declarat: Aștept cu nerăbdare un viitor în care să ne putem ține capul sus, ca egali în fața legii, în loc să trăim ca cetățeni marginalizați și de mâna a doua în propria noastră țară.

Maria Sjodin, director executiv al organizației OutRight Action International, care militează pentru drepturile LGBTQ din SUA, a declarat că abrogarea va inspira sperăm că va inspira, de asemenea, lupta continuă în întreaga lume pentru a elimina legile care împiedică egalitatea și respectul pentru persoanele LGBTQ de pretutindeni.

Potrivit unui raport din 2020 al Asociației Internaționale a Lesbienelor, Homosexualilor, Bisexualilor, Transexualilor și Intersexualilor (ILGA), homosexualitatea este interzisă în 69 de țări, inclusiv în 11 țări în care este pedepsită cu moartea.