• Gigantul energetic rus Gazprom întrerupe toate livrările Nord Stream către Europa, în urma unor lucrări de întreținere de trei zile.
  • O aparentă ,,scurgere de petrol” a fost descoperită în turbina principală a unei stații de compresoare din Sankt Petersburg.
  • Rusia este al doilea mare exportator de petrol din lume, după Arabia Saudită, și cel mai mare exportator de gaze naturale.

Grupul rus Gazprom a anunţat vineri oprirea completă a tranzitului de gaze prin gazoductul Nord Stream din cauza unor scurgeri de ulei detectate în timpul lucrărilor de mentenanţă la unica staţie de comprimare aflată încă în funcţiune, relatează Bloomberg.

,,Până când nu se elimină defecţiunea de funcţionare a echipamentului, tranzitul de gaze prin gazoductul Nord Stream rămâne complet suspendat” , a anunţat Gazprom pe contul de Telegram.

Anunţul a fost făcut cu o zi înainte de data când grupul rus trebuia să reia furnizarea în Europa prin gazoduct – care deja opera la doar 20% din capacitate- după finalizarea celor trei zile de lucrări de mentenanţă la o turbină a staţiei de comprimare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?