• Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a participat marți la Conferința consilierilor de gen din Ministerul Apărării Naționale, pentru a discuta despre egaliatea de gen.
  • Conferința a avut scopul de a spori vizibilitatea femeilor din sectorul de apărare.
  • „Ministerul Apărării Naționale sprijină şi promovează accesul liber şi egal la toate nivelurile ierarhice, pentru femei şi bărbați, civili sau militari.”

Marți a avut loc Conferința consilierilor de gen din Ministerul Apărării Naționale la Palatul Cercului Militar Național, unde s-a discutat despre egalitatea de gen. La conferință a participat Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr.

Întâlnirea a avut scopul de a spori vizibilitatea femeilor din sectorul de apărare și de a realiza o primă analiză a stadiului integrării perspectivei de gen în structurile militare. De asemenea, s-a discutat stadiul planului de măsuri al evenimentelor subsumate Copreședinției Rețelei Globale a Punctelor focale naționale pe domeniul Femeile, pacea și securitatea.

Ministrul apărării naționale a mai precizat și că egalitatea de gen reprezintă o prioritate pentru Guvernul României și că, în calitatea sa de participant la misiuni NATO, UE, ONU şi OSCE, statul român recunoaşte şi integrează perspectiva de gen în toate aspectele legate de activitatea de securitate şi apărare naţională.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

„Ministerul Apărării Naționale sprijină şi promovează accesul liber şi egal la toate nivelurile ierarhice, pentru femei şi bărbați, civili sau militari. Singurele criterii sunt cele de performanță și profesionalism. Nu există nicio limitare în ceea ce privește participarea și selecția femeilor pentru poziții permanente în cadrul reprezentanțelor militare româneşti pe lângă organizațiile internaționale sau pentru funcții de comandă ori execuție în unități naționale sau dislocate în afara țării”, a mai spus Tîlvăr în cadrul conferinței.

În Armata României există structuri conduse de femei, începând de la unități militare, spitale militare până la structuri centrale, potrivit unui comunicat de presă emis de MApN. La eveniment au fost prezenți secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Eduard Bachide, și subsecretarul de stat în Agenția Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Simona Butacu.

În 2023, România și Statele Unite ale Americii vor exercita copreședinția Rețelei Globale a Punctelor focale naționale pe domeniul Femeile, pacea și securitatea (WPS –FPN, Women, Peace and Security Focal Points Network).