• Consecinţele conflictului din Ucraina ar putea accelera tranziţia energetică ecologică a Germaniei, în pofida deciziei Berlinului de a reconecta centralele electrice pe cărbune pentru a compensa scăderea livrărilor de combustibili fosili din Rusia, arată un studiu publicat duminică.
  • Guvernul german a făcut presiuni pentru trecerea la energia regenerabilă, urmărind ca aceasta să contribuie cu 80% din producţia de electricitate a ţării până în 2030, potrivit Reuters.
  • Studiul a afirmat că este puţin probabil ca gazul rusesc să fie înlocuit pe termen lung de cărbune din cauza preţurilor ridicate ale UE pentru comercializarea emisiilor.

Consecinţele conflictului din Ucraina ar putea accelera tranziţia energetică ecologică a Germaniei, în pofida deciziei Berlinului de a reconecta centralele electrice pe cărbune pentru a compensa scăderea livrărilor de combustibili fosili din Rusia, arată un studiu publicat duminică.

Guvernul german a făcut presiuni pentru trecerea la energia regenerabilă, urmărind ca aceasta să contribuie cu 80% din producţia de electricitate a ţării până în 2030, potrivit Reuters.

Studiul realizat de Allianz Trade a constatat că obiectivele Germaniei în materie de energie verde sunt susceptibile de a creşte ponderea energiilor regenerabile în mixul de electricitate pe termen mediu, chiar peste ceea ce ar fi necesar pentru a îndeplini obiectivele climatice de la Paris până în 2035.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Studiul a constatat că o creştere a producţiei de energie electrică pe bază de cărbune, aprobată de guvernul german la începutul acestei luni, nu va creşte emisiile de CO2 în Uniunea Europeană, deoarece producţia va fi limitată de sistemul UE de comercializare a emisiilor.

Studiul a afirmat că este puţin probabil ca gazul rusesc să fie înlocuit pe termen lung de cărbune din cauza preţurilor ridicate ale UE pentru comercializarea emisiilor.

(Producţia de energie pe bază de cărbune) va fi scoasă de pe piaţă”, a declarat Markus Zimmer, autorul studiului.

Acesta a spus că procedurile de planificare şi aprobare pentru energia regenerabilă trebuie simplificate şi accelerate pentru a îndeplini obiectivele guvernului german.

Studiul a estimat că extinderea energiei regenerabile în Germania în domeniul electricităţii ar necesita investiţii anuale de aproximativ 28 de miliarde de euro până în 2035, iar industria ar avea nevoie de aproximativ 440.000 de lucrători între 2022 şi 2035 pentru a atinge obiectivele.