• Aceștia sunt numiți de Coroană în urma unui proces de candidatură care durează ani de zile.
  • Ei trebuie să folosească de acum înainte prescurtarea KC în loc de QC pe antetul de scrisori și alte materiale.
  • Consilierii Regelui se bucură de mai multe privilegii informale, inclusiv de locuri în primul rând la tribunal.

Fostul prinț Charles nu este singurul care se obișnuiește să aibă brusc rege în titulatura sa. Aproximativ 1.900 de avocați de elită din Marea Britanie și alte sute de avocați din țările Commonwealth-ului care dețineau rangul de Consilier al Reginei au devenit Consilier al Regelui atunci când regina Elisabeta a murit săptămâna trecută, preluând instantaneu un titlu care s-a prăfuit de când regina a urcat pe tron în 1952.

Aceștia trebuie să folosească de acum înainte prescurtarea KC în loc de QC pe antetul de scrisori și alte materiale, potrivit The Bar Council, care reprezintă peste 1.650 de avocați din Anglia și Țara Galilor. Barristerii sunt avocați britanici care susțin litigii în instanță, în timp ce avocații sunt practicieni generaliști care, de obicei, nu o fac.

Schimbarea numelor noastre va fi o reamintire constantă a faptului că regina nu mai este, a declarat Lordul Peter Goldsmith, avocat al regelui din Londra, partener la firma de avocatură Debevoise & Plimpton și care a fost procurorul general al Regatului Unit între 2001 și 2007.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

Există, de asemenea, ramificații practice. Avocații au intrat pe rețelele de socializare la scurt timp după moartea reginei, descriind o grabă pentru a actualiza profilurile de pe site-urile firmelor de avocatură și discutând despre costul noilor articole de papetărie – alături de numeroase referințe la grupul de muzică disco și funk KC and the Sunshine Band.

Cu siguranță va dura ceva timp să ne obișnuim cu KC, a declarat Jeffrey Sullivan, partener la Gibson, Dunn & Crutcher și King’s Counsel, cu sediul în Londra. Îmi imaginez că vor fi câteva scăpări în următoarele luni, pe măsură ce avocații, judecătorii și clienții se vor obișnui cu noul titlu.

Rangul este puțin cunoscut în Statele Unite, dar este o caracteristică familiară a ierarhiei juridice în țările din Commonwealth, din Australia și Noua Zeelandă până în Jamaica și în unele părți ale Canadei. Acesta este rezervat avocaților cu vechime și foarte respectați și, din punct de vedere istoric, a fost acordat avocaților, deși procesul s-a deschis avocaților britanici în 1996.Cei care dețin acest titlu în Marea Britanie sunt numiți în mod informal silks – o referire la rochiile speciale de mătase pe care le poartă în instanță, alături de peruca tradițională purtată de mulți avocați.

Aceștia sunt numiți de Coroană în urma unui proces de candidatură care durează ani de zile. Consilierii Regelui se bucură de mai multe privilegii informale, inclusiv de locuri în primul rând la tribunal. De asemenea, aceștia tind să perceapă tarife mai mari pentru serviciile lor.