• În campania electorală, ea s-a angajat să investească 13 miliarde de lire sterline în asistența socială.
  • Asociația guvernelor locale a anunțat că este nevoie de 6 miliarde de lire sterline imediat pentru a crește salariile lucrătorilor din domeniul asistenței sociale.
  • Președintele Mike Padgham a declarat că mini-bugetarea trebuie să stabilească modul în care guvernul va finanța reforma pe termen lung a sectorului.

Consiliile fac apel la Liz Truss să își onoreze promisiunea de a investi 13 miliarde de lire sterline în asistența socială, după ce au fost confirmate planurile guvernului de a renunța la taxa de asigurare națională nou introdusă.

Înaintea mini-bugetului de astăzi, cancelarul Kwasi Kwarteng a declarat că majorarea taxei – introdusă în aprilie pentru a plăti asistența socială și pentru a rezolva problema întârzierilor din NHS – va fi anulată începând cu 6 noiembrie.

La începutul acestei săptămâni, Liz Truss a declarat că prima sa prioritate în ceea ce privește asistența socială este finanțarea adecvată a acesteia pe timpul iernii, deoarece sunt prea mulți oameni care rămân în spital din cauza lipsei de locuri.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

În campania electorală, ea s-a angajat să investească 13 miliarde de lire sterline în asistența socială.
Joi, secretarul pentru sănătate și asistență socială, Therese Coffey, a anunțat un fond de 500 de milioane de lire sterline pentru descărcarea de gestiune în domeniul asistenței sociale, pe care l-a descris ca fiind un avans” până la dezvoltarea unor planuri pe termen mai lung.

Dar Asociația guvernelor locale (LGA) a declarat că este nevoie de 6 miliarde de lire sterline imediat pentru a crește salariile lucrătorilor din domeniul asistenței sociale, pentru a face față presiunilor demografice și inflaționiste și pentru a stabiliza piața furnizorilor, iar restul este necesar urgent.

Independent Care Group, care reprezintă furnizorii din York și North Yorkshire, a cerut guvernului să ia un nou început” în ceea ce privește reforma asistenței sociale.

Președintele Mike Padgham a declarat că mini-bugetarea trebuie să stabilească modul în care guvernul va finanța reforma pe termen lung a sectorului, precum și să ofere măsuri pentru a ajuta casele de îngrijire și furnizorii de îngrijire la domiciliu să supraviețuiască crizei costului vieții. El a spus: Avem nevoie de ajutor urgent acum și de o reformă mai departe. Îngrijirea nu se poate închide, nu poate face economii mai mult decât a făcut-o deja, trebuie să continue să funcționeze, să continue să ajute oamenii și să sprijine NHS. Am ajuns la un punct în care nu mai putem continua.