Consiliile îi cer lui Liz Truss să onoreze promisiunea de finanțare de 13 miliarde de lire sterline pentru asistența socială

Sursă: Twitter/Lizz Truss
  • În campania electorală, ea s-a angajat să investească 13 miliarde de lire sterline în asistența socială.
  • Asociația guvernelor locale a anunțat că este nevoie de 6 miliarde de lire sterline imediat pentru a crește salariile lucrătorilor din domeniul asistenței sociale.
  • Președintele Mike Padgham a declarat că mini-bugetarea trebuie să stabilească modul în care guvernul va finanța reforma pe termen lung a sectorului.

Consiliile fac apel la Liz Truss să își onoreze promisiunea de a investi 13 miliarde de lire sterline în asistența socială, după ce au fost confirmate planurile guvernului de a renunța la taxa de asigurare națională nou introdusă.

Înaintea mini-bugetului de astăzi, cancelarul Kwasi Kwarteng a declarat că majorarea taxei – introdusă în aprilie pentru a plăti asistența socială și pentru a rezolva problema întârzierilor din NHS – va fi anulată începând cu 6 noiembrie.

La începutul acestei săptămâni, Liz Truss a declarat că prima sa prioritate în ceea ce privește asistența socială este finanțarea adecvată a acesteia pe timpul iernii, deoarece sunt prea mulți oameni care rămân în spital din cauza lipsei de locuri.

În campania electorală, ea s-a angajat să investească 13 miliarde de lire sterline în asistența socială.
Joi, secretarul pentru sănătate și asistență socială, Therese Coffey, a anunțat un fond de 500 de milioane de lire sterline pentru descărcarea de gestiune în domeniul asistenței sociale, pe care l-a descris ca fiind un avans” până la dezvoltarea unor planuri pe termen mai lung.

Dar Asociația guvernelor locale (LGA) a declarat că este nevoie de 6 miliarde de lire sterline imediat pentru a crește salariile lucrătorilor din domeniul asistenței sociale, pentru a face față presiunilor demografice și inflaționiste și pentru a stabiliza piața furnizorilor, iar restul este necesar urgent.

Independent Care Group, care reprezintă furnizorii din York și North Yorkshire, a cerut guvernului să ia un nou început” în ceea ce privește reforma asistenței sociale.

Președintele Mike Padgham a declarat că mini-bugetarea trebuie să stabilească modul în care guvernul va finanța reforma pe termen lung a sectorului, precum și să ofere măsuri pentru a ajuta casele de îngrijire și furnizorii de îngrijire la domiciliu să supraviețuiască crizei costului vieții. El a spus: Avem nevoie de ajutor urgent acum și de o reformă mai departe. Îngrijirea nu se poate închide, nu poate face economii mai mult decât a făcut-o deja, trebuie să continue să funcționeze, să continue să ajute oamenii și să sprijine NHS. Am ajuns la un punct în care nu mai putem continua.