• Adoptând o poziție optimistă, Truss a insistat că va merge înainte indiferent de consecințe.
  • Ea a respins îngrijorările legate de planurile guvernului de a împrumuta mai mult în loc să impoziteze profiturile companiilor energetice.
  • Truss susține că majorarea taxelor, plasarea de taxe arbitrare asupra companiilor energetice sau un impozit pe profit ridicat ar duce la o lipsă de investiții.

Liz Truss a declarat că este pregătită să fie nepopulară cu politica sa fiscală deoarece crede că aceasta va fi în cele din urmă în beneficiul economiei britanice. Premierul a apărat orice modificări fiscale pe care guvernul său le va face la sfârșitul săptămânii și a spus că va face ceea ce trebuie să facă pentru ca economia să crească din nou.

De asemenea, ea a respins îngrijorările legate de planurile guvernului de a împrumuta mai mult în loc să impoziteze profiturile companiilor energetice (o taxă pe profitul excepțional) și a declarat că nu acceptă că reducerea taxelor este nedreaptă. Întrebată dacă este pregătită să fie nepopulară cu politicile sale, dna Truss a spus:  Da, da, sunt pregătită.

 Ceea ce este important pentru mine este să creștem economia britanică, pentru că în cele din urmă asta va duce la salarii mai mari, la mai multe investiții în orașele din întreaga țară, asta va duce în cele din urmă la mai mulți bani în buzunarele oamenilor și ne va permite, de asemenea, să finanțăm servicii precum Serviciul Național de Sănătate. Iar pentru a obține această creștere economică, Marea Britanie trebuie să fie competitivă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Ea a spus că majorarea taxelor, plasarea de taxe arbitrare asupra companiilor energetice sau un impozit pe profit ridicat ar duce la o lipsă de investiții și creștere, ceea ce, în opinia ei,  va afecta în cele din urmă oportunitățile din această țară.

Dna Truss a apărat rapoartele conform cărora cancelarul Kwasi Kwarteng va elimina plafoanele pentru bonusurile bancherilor în timpul anunțului mini-bugetului de vineri, în timp ce a pus  creșterea relativ scăzută” a Marii Britanii pe seama lipsei de investiții de capital.

 Nu am avut suficiente investiții de capital și totuși avem unul dintre cele mai bune centre de servicii financiare din lume, a spus ea.

 Așadar, ceea ce vreau să văd este ca acei bani din City of London să fie folosiți în mod corespunzător în întreaga noastră țară – și da, sunt pregătită să fac tot ceea ce este necesar pentru a face ca acești bani să circule, spune Liz Truss.