Consiliul municipal din Milano a făcut apel împotriva unei inițiative de a redenumi principalul aeroport al orașului după Berlusconi

Consiliul din Milano a făcut apel împotriva unei inițiative „grotești” de a redenumi principalul aeroport al orașului după numele fostului premier Silvio Berlusconi, implicat în scandaluri, scrie The Guardian.

Consiliul a aprobat o rezoluție de a înainta cazul instanței administrative din regiunea Lombardia, după ce inițiativa de a redenumi Malpensa a fost accelerată de Matteo Salvini, ministrul transporturilor din guvernul de extremă dreapta al Giorgiei Meloni.

Salvini a făcut presiuni pentru ca aeroportul să poarte numele lui Berlusconi de la moartea magnatului media miliardar în iunie anul trecut și a aprobat planul în această vară, după ce a primit undă verde de la Enac, autoritatea aviației civile din Italia.

În mod normal, după decesul unei persoane, este obligatorie o perioadă de așteptare de 10 ani înainte ca un loc public să poată purta numele acesteia.

Primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, a susținut că Salvini a făcut acest pas fără să implice SEA, compania care administrează aeroportul, sau consiliile locale din vecinătatea acestuia. De asemenea, el a acuzat Enac că a cedat presiunilor din partea politicienilor de dreapta.

Liderul Partidului Democrat de centru-stânga din Lombardia, Pierfrancesco Majorino, a declarat că consiliul din Milano a făcut „o alegere importantă și neprevăzută”.

Exit mobile version