• În judeţul Constanţa sunt trei spitale care tratează pacienţi COVID şi un spital militar modular care stă gol.
  • Unifarm a plătit 11,5 milioane de lei pentru spitalul militar multirol pentru pacienţii COVID.
  • Decebal Făgădău, primarul Constanţei, crede că zona continuă să fie într-o situaţie de risc şi ar fi nevoie de mai multe teste.
  • În judeţul Constanţa au fost diagnosticate 542 de persoane cu SARS-CoV-2, dintre care 23 au decedat.

Chiar dacă în judeţul Constanţa sunt cel puţin trei spitale gata să trateze pacienţi COVID, la începutul epidemiei autorităţile evaluau că numărul cazurilor de infectare va fi mare.

Nu a fost să fie, iar în judeţul Constanţa numărul de infectări abia a trecut de 540 de pacienţi. Cu toate astea, pe iarba stadionului „Portul” din Constanţa stă spitalul militar multirol pregătit să preia pacienţi COVID.

Oamenii cred că e un semn bun că pe poarta spitalului modular nu a intrat niciun pacient cu coronavirus. Primarul Constanţei rămâne îngrijorat pentru că în perioada estivală litoralul va continua să se afle într-o situaţie de risc.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Pentru spitalul militar modular de la Constanţa Unifarm a plătit 11,5 milioane de lei. Este gata pregătit cu 56 de paturi. Însă, niciodată, niciun pacient COVID n-a intrat aici.

„La începutul lunii martie, dacă m-ar fi întrebat cineva câte spitale modulare vreţi să facem, aş fi zic două, trei, oricâte pentru că pericolul era altfel înţeles.

Este important să ne uităm nu doar la cifrele pe care le avem, şi care teoretic ar trebui să ne spună să nu ne îngrijorăm.

Constanţa nu stă foarte bine, la nivel mare, la numărul de testări. Din punctul meu de vedere, ar trebui făcute mai multe”, declară Decebal Făgădău, primarul Municipiului Constanța.

„Autorităţile întotdeauna spun ceva mai mult decât trebuie. Aşa că nu ştim ce să credem, că e bine sau e rău”, afirmă o femeie.