Constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID, aprobată de Cîțu. Atribuțiile membrilor

Constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID, aprobată de Cîțu. Atribuțiile membrilor Sursa: Mediafax Foto

Premierul Florin Cîțu, ministru interimar al Sănătății, a semnat, luni, Ordinul privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19, care va identifica potențialele neconformități din raportări.

Premierul Florin Cîțu, ministru interimar al Sănătății, a semnat, luni, Ordinul ministrului sănătății nr. 526/19.04.2021 privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19.

„Din componența comisiei fac parte un număr de 7 persoane, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Institutului Național al Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență, precum și un reprezentant al Serciviului de Telecomunicații Speciale. Printre atribuțiile Comisiei se numără identificarea regulilor de raportare existente în practica curentă privind decesele prin COVID-19 și a responsabilităților instituțiilor implicate, precum și identificarea potențialelor neconformități, corectarea lor și formularea de recomandări de măsuri pentru îmbunătățire a procesului de raportare și a calității datelor“, potrivit Ministerului Sănătății.

De asemenea, membrii comisiei trebuie să realizeze analiza procesului și a conținutului raportarilor curente din bazele de date actuale privind decesele COVID-19 și să identifice corespondența dintre bazele de date actuale privind decesele COVID-19.

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a acuzat că a descoperit diferențe în privința numărului de decese cauzate de pandemia de COVID-19.