• Consumul de droguri și de alte substanțe stupefiante de către elevi este pe ordinea zilei în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.
  • Pe 11 septembrie, la începutul școlii, Klaus Iohannis anunța că drogurile un risc major la adresa siguranței individuale și naționale.

Consumul de droguri și de alte substanțe stupefiante de către elevi este pe ordinea zilei în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Pe 11 septembrie, la începutul școlii, Klaus Iohannis anunța că drogurile un risc major la adresa siguranței individuale și naționale. O lună mai târziu, oficialii discută. Avem soluții? Nu știm încă.

Iulian Cristache, președintele Federației Părinților, spune că acest subiect trebuia să ajungă mai demult pe masa CSAT-ului. Știm cu toții în ultimul an există un consum semnificativ la nivel național. Această discuție cu privire la droguri cred că ar trebui să meargă pe cel puțin cinci paliere.”

Partea de conștientizare este mult mai importantă decât partea de sancționare, partea care ține de societate, pentru că până la urmă copiii noștri trăiesc în societate și dacă văd comportamente deplasate și consum la nivelul adulților, cu certitudine că și ei vor încerca, unii dintre ei cel puțin o dată, sperând că nu vor repeta, dar din păcate unii dintre ei o fac. În segmentul de vârstă 14-34 de ani, aproape 18% dintre ei au consumat cel puțin o dată substanțe interzise.”

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Partea de sănătate este iar importantă, pentru că nu avem centre de reabilitare, nu avem centre de dezintoxicare astfel încât să vină în sprijinul acestor copii care se confruntă probabil cu aceste probleme”, a spus președintele Federației Părinților, la Aleph News.

Citește și: