• Israelul formează un guvern de urgență și un cabinet de război.
  • Singura centrală electrică din Gaza şi-a încetat funcționarea din lipsă de combustibil.
  • Analist politic: Acest conflict nu se poate transforma într-unul internațional

Israelul formează un guvern de urgență și un cabinet de război. În timp ce, singura centrală electrică din Gaza şi-a încetat funcționarea din lipsă de combustibil. Mii de oameni au murit în ambele tabere. Rana conflictului, deschisă acum 5 zile, dintre palestinieni și israelieni, a mutat atenția întregii planete de pe frontul din Ucraina, pe cel din Orientul Mijlociu. Ieri, secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns în Israel, în timp ce Scholz anunţă interzicerea activităţilor mişcării palestiniene Hamas în Germania.

Consiliul Islamic condamnă ferm acțiunile Hamas.

Cristian Unteanu, editorialist, spune că este un lucru absolut spectaculos faptul că găsim într-un comunicat al organismului suprem de legislație islamică asemenea condamnare.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

„Dar trebuie să ținem faptul că în funcție de evenimente, acest tip de mesaj se poate schimba. Și dacă lucrurile într-adevăr în teren ajung la un dramatism peste ceea ce avem acum, s-ar putea să vedem că în comunitățile islamice atmosfera se schimbă și este posibil să se schimbe, din păcate”, a spus Cristian Unteanu, la Aleph News.

Radu Magdin, analist politic, spune că acest conflict nu se poate transforma într-unul internațional.

„Se poate transforma într-un regional maxim, din punctul meu de vedere, pentru că în momentul de față în capitalele globale există suficient de multă oboseală cu numărul actual de criză. Este foarte puțin probabil să dăm un ceva mai mare, generalizat, global. Dar într-adevăr, există un potențial în funcție și de ce, de dovezile pe care le scoate Israel în perioada următoare, în ceea ce privește cei care sunt implicați, dacă sunt implicați mai mulți, dincolo de cei de la Hamas în acest atac e posibil să existe un conflict mai larg regional”, a spus Radu Magdin, la Aleph News.

Citește și: