• Emmanuel Macron: „Acesta nu este un război între israelieni și palestinieni, ci între un grup terorist și o societate cu valori democratice.”
  • Emmanuel Macron: „Această violență a uluit o întreagă națiune și întreaga lume, împărtășim durerea Israelului”
  • Emmanuel Macron: „Avem nevoie de un stat palestinian, aceasta este linia pe care Franța continuă să o apere.”


Emmanuel Macron a ținut un discurs legat de situația critică din Israel, președintele Franței a reafirmat poziția Franței spunând că: „Avem nevoie de un stat palestinian”, scrie Le Figaro.

„Nu putem rezolva un război fără sfârșit. Sunt cunoscute condițiile pentru o pace durabilă, avem nevoie de o garanție esențială pentru securitatea Israelului și avem nevoie de un stat palestinian, aceasta este linia pe care Franța continuă să o apere”, continuă președintele Republicii.

Potrivit unui nou raport, 13 francezi au murit în Israel, iar președintele francez anunță moartea unei noi persoane, ducând numărul morților la 13 francezi în atacuri. „Facem totul pentru a ne asigura că ostaticii sunt eliberați ”, adaugă președintele Republicii, asigurându că este în contact cu familiile victimelor.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
A.I. ÎN MUZEE

Emmanuel Macron cere Israelului un răspuns „puternic și just”

Emmanuel Macron: „Acesta nu este un război între israelieni și palestinieni, ci între un grup terorist și o societate cu valori democratice”, avertizează președintele, care solicită Israelului un răspuns „puternic și just”. „ Israelul are dreptul să se apere prin eliminarea Hamas prin acțiuni direcționate, dar prin conservarea populațiilor civile, deoarece aceasta este datoria democrațiilor ”, adaugă el.

„Hamas este o mișcare teroristă, care urmărește mai presus de toate distrugerea și moartea poporului Israel”, denunță Emmanuel Macron. „Noi francezii știm ce este această durere, am avut și tineri tăiați la o petrecere ”, a continuat președintele înainte de a adăuga: „Nimic nu poate justifica terorismul ”.

Președintele denunță „o explozie de cruzime atroce”. „Această violență a uluit o întreagă națiune și întreaga lume, împărtășim durerea Israelului, ne gândim la teroarea trăită de israelieni, ne gândim la familii, ne gândim la acești oameni încă în proces și doliu.”

Emmanuel Macron dă asigurări că Franța este „vigilentă” în fața amenințării teroriste. 10.000 de polițiști și jandarmi sunt mobilizați în prezent în teritoriu. „Datoria noastră este să rămânem uniți ca națiune și ca Republică” , spune președintele care avertizează: „Republica va fi nemiloasă cu toți cei care poartă ură”.

Citește și: