• Problema pierderilor și a daunelor rămâne un punct de suspensie la COP27, în special în ceea ce privește modul de compensare a țărilor sărace afectate de schimbările climatice.
  • Diplomații au declarat că sperau să înregistreze progrese până târziu în noapte.
  • Îmbolnăvirea lui Kerry a adus un plus de îngrijorare în cadrul negocierilor.

John Kerry, emisarul american pentru climă, a fost testat pozitiv la testul COVID-19 în cadrul discuțiilor ONU privind clima din Egipt, unde negociatorii încercau cu disperare să iasă din impasul în care se aflau în privința finanțării pierderilor și pagubelor pentru țările în curs de dezvoltare afectate de dezastrele meteorologice.

Îmbolnăvirea lui Kerry a adus un plus de îngrijorare în cadrul negocierilor, care trebuiau să se încheie vineri, dar care au continuat fără un final clar la vedere.

Discuțiile din cadrul summitului COP27 de la Sharm el-Sheikh, stațiunea Sharm el-Sheikh de la Marea Roșie, s-au împotmolit în problema controversată a finanțării „pierderilor și pagubelor” pentru țările mai puțin dezvoltate, pentru a face față efectelor schimbărilor climatice.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Este complet vaccinat și întărit și prezintă simptome ușoare. El colaborează telefonic cu echipa sa de negociere și cu omologii săi străini pentru a asigura un rezultat de succes al COP27″, a scris Whitney Smith, purtătoarea de cuvânt a lui Kerry, într-o declarație făcută vineri seara târziu.

Pierderile și pagubele rămân principalul punct de divergență între națiunile bogate și cele sărace, în special în ceea ce privește modul de despăgubire a țărilor care au fost deja devastate de inundații, secete, mega-furtuni și incendii cauzate de schimbările climatice.

Negocierile, cel puțin cele publice, au cunoscut o acalmie vineri seara, conferințele de presă și ședințele plenare fiind amânate sau anulate. Diplomații au declarat că sperau să înregistreze progrese până târziu în noapte, în timp ce își schimbau rezervările la companiile aeriene pentru discuțiile care vor fi prelungite sâmbătă.