• Posibilitatea ca Coreea de Nord să efectueze un test nuclear este cu siguranță reală, potrivit guvernului japonez.
  • La începutul acestei săptămâni, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică care a trecut pe deasupra Japoniei și a sfârșit prin a ateriza în Oceanul Pacific.
  • Într-o conferință de presă din 4 octombrie, secretarul-șef al cabinetului japonez, Hirokazu Matsuno, a declarat că el crede că Kim Jong Un și Coreea de Nord ar putea efectua un potențial test nuclear.

Posibilitatea ca Coreea de Nord să efectueze un test nuclear este cu siguranță reală, potrivit guvernului japonez. La începutul acestei săptămâni, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică care a trecut pe deasupra Japoniei și a sfârșit prin a ateriza în Oceanul Pacific.

Într-o conferință de presă din 4 octombrie, secretarul-șef al cabinetului japonez, Hirokazu Matsuno, a declarat că el crede că Kim Jong Un și Coreea de Nord ar putea efectua un potențial test nuclear.

El a spus: Cred că există o posibilitate ca Coreea de Nord să efectueze provocări suplimentare, inclusiv efectuarea unui test nuclear, dar nu voi comenta informații și analize specifice. Mă voi abține”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ministrul Matsuno a adăugat: Vom continua să lucrăm îndeaproape cu SUA și ne vom concentra eforturile asupra colectării și analizei informațiilor necesare, precum și asupra vigilenței și supravegherii, cooperând îndeaproape cu SUA, Coreea de Sud, SUA și Japonia pentru denuclearizarea completă a Coreei de Nord.”

Întrebat dacă Japonia ar trebui să își accelereze capacitățile de a produce un contraatac în urma lansării rachetei nord-coreene deasupra națiunii – prima de acest fel din 2017 – Matsuno a răspuns da”.

Ministrul japonez al Apărării, Hamada Yasukazu, a acordat atenție dezvoltării tehnologiei rachetelor nord-coreene și nu s-a sfiit să laude îmbunătățirile pe care le-au făcut în ultimii ani. Ministrul apărării Hamada a declarat: Îmbunătățirea remarcabilă a tehnologiei rachetelor (nord-coreene) nu poate fi trecută cu vederea”.

Yomiuri Shimbun, un oficial din cadrul Ministerului Apărării a declarat că cea mai recentă lansare de rachetă a Coreei de Nord are un scop puternic de îmbunătățire a tehnologiei, dincolo de semnificația politică a unui control asupra Coreei de Sud, Statelor Unite și Japoniei”.

Yomiuri a adăugat: Ceea ce guvernul japonez se teme în special este ca Coreea de Nord să stabilească o tehnologie de rachete capabilă să transporte arme nucleare tactice de mici dimensiuni”.