• Testul, supervizat de liderul Kim Jong Un, a fost efectuat joi la baza de lansare a sateliților Sohae din Coreea de Nord.
  • Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de teste cu rachete în acest an.
  • Rachetele balistice ale Coreei de Nord au fost lansate în unghiuri abrupte și au aterizat în Marea de Est”, a precizat JCS din Coreea de Sud într-o declarație.

Coreea de Nord a tras duminică două rachete balistice spre marea din largul coastei de est a Peninsulei Coreene, au anunțat Coreea de Sud și Japonia, determinând biroul prezidențial sud-coreean să condamne ferm” Pyongyangul pentru escaladarea tensiunilor. Statul Major Întrunit al Coreei de Sud (JCS) a declarat că cele două rachete cu rază medie de acțiune au zburat aproximativ 500 km.

Viceministrul japonez al apărării Toshiro Ino a declarat că rachetele par să fi aterizat în afara zonei economice exclusive (ZEE) a Japoniei și că nu au fost raportate pagube. Rachetele balistice ale Coreei de Nord au fost lansate în unghiuri abrupte și au aterizat în Marea de Est”, a precizat JCS din Coreea de Sud într-o declarație. Autoritățile de informații din Coreea de Sud și din Statele Unite efectuează o analiză amănunțită, luând în considerare tendințele recente legate de dezvoltarea rachetelor nord-coreene”.

Coreea de Sud a convocat o reuniune a Consiliului Național de Securitate (NSC) în legătură cu lansarea rachetei nord-coreene și a condamnat ferm” pentru escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreeană, a declarat biroul prezidențial al Coreei de Sud într-o declarație. Biroul prezidențial a adăugat că provocările continue ale Nordului și dezvoltarea de arme nucleare și rachete vor pune și mai mult în pericol regimul nord-coreean.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Lansarea rachetei Nordului are loc la doar câteva zile după ce țara a testat un motor cu combustibil solid de mare împingere care, potrivit experților, ar permite lansarea mai rapidă și mai mobilă a rachetelor balistice, în timp ce încearcă să dezvolte o nouă armă strategică și să accelereze programele sale nucleare și de rachete.

Testul, supervizat de liderul Kim Jong Un, a fost efectuat joi la baza de lansare a sateliților Sohae din Coreea de Nord, care a fost folosită pentru testarea tehnologiilor de rachete, inclusiv a motoarelor de rachetă și a vehiculelor de lansare spațială, a relatat vineri agenția oficială de știri KCNA. Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de teste cu rachete în acest an, inclusiv o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă să atingă continentul american, în pofida interdicțiilor și sancțiunilor internaționale.