• Testul, supervizat de liderul Kim Jong Un, a fost efectuat joi la baza de lansare a sateliților Sohae din Coreea de Nord.
  • Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de teste cu rachete în acest an.
  • Rachetele balistice ale Coreei de Nord au fost lansate în unghiuri abrupte și au aterizat în Marea de Est”, a precizat JCS din Coreea de Sud într-o declarație.

Coreea de Nord a tras duminică două rachete balistice spre marea din largul coastei de est a Peninsulei Coreene, au anunțat Coreea de Sud și Japonia, determinând biroul prezidențial sud-coreean să condamne ferm” Pyongyangul pentru escaladarea tensiunilor. Statul Major Întrunit al Coreei de Sud (JCS) a declarat că cele două rachete cu rază medie de acțiune au zburat aproximativ 500 km.

Viceministrul japonez al apărării Toshiro Ino a declarat că rachetele par să fi aterizat în afara zonei economice exclusive (ZEE) a Japoniei și că nu au fost raportate pagube. Rachetele balistice ale Coreei de Nord au fost lansate în unghiuri abrupte și au aterizat în Marea de Est”, a precizat JCS din Coreea de Sud într-o declarație. Autoritățile de informații din Coreea de Sud și din Statele Unite efectuează o analiză amănunțită, luând în considerare tendințele recente legate de dezvoltarea rachetelor nord-coreene”.

Coreea de Sud a convocat o reuniune a Consiliului Național de Securitate (NSC) în legătură cu lansarea rachetei nord-coreene și a condamnat ferm” pentru escaladarea tensiunilor în Peninsula Coreeană, a declarat biroul prezidențial al Coreei de Sud într-o declarație. Biroul prezidențial a adăugat că provocările continue ale Nordului și dezvoltarea de arme nucleare și rachete vor pune și mai mult în pericol regimul nord-coreean.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Lansarea rachetei Nordului are loc la doar câteva zile după ce țara a testat un motor cu combustibil solid de mare împingere care, potrivit experților, ar permite lansarea mai rapidă și mai mobilă a rachetelor balistice, în timp ce încearcă să dezvolte o nouă armă strategică și să accelereze programele sale nucleare și de rachete.

Testul, supervizat de liderul Kim Jong Un, a fost efectuat joi la baza de lansare a sateliților Sohae din Coreea de Nord, care a fost folosită pentru testarea tehnologiilor de rachete, inclusiv a motoarelor de rachetă și a vehiculelor de lansare spațială, a relatat vineri agenția oficială de știri KCNA. Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de teste cu rachete în acest an, inclusiv o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă să atingă continentul american, în pofida interdicțiilor și sancțiunilor internaționale.