• Lansările au loc la o zi după ce Seulul și Washingtonul au dat startul la patru zile de exerciții comune preliminare pentru pregătirea antrenamentului pe teren real Ulchi Freedom Shield.
  • În timp ce Pyongyang nu a mai efectuat un test de rachetă de două luni, a luptat luni de zile împotriva unui focar de COVID-19 înainte de a declara victoria asupra virusului săptămâna trecută.
  • Pentagonul a declarat marți că SUA, Coreea de Sud și Japonia au participat săptămâna trecută la un exercițiu de apărare împotriva rachetelor balistice.

Coreea de Nord a tras două rachete de croazieră miercuri dimineața devreme, din orașul de coastă Onchon în apele din largul coastei sale vestice, potrivit unui oficial al Ministerului sud-coreean al Apărării.

Oficiali militari din Coreea de Sud și Statele Unite analizează lansarea pentru a afla mai multe detalii.
Coreea de Nord a avut o avalanșă de teste recente de rachete, cel de miercuri marcând cea de-a 18-a lansare din acest an, potrivit numărătorii CNN.

Ultima lansare de rachete a avut loc pe 5 iunie, cu opt rachete balistice cu rază scurtă de acțiune. Prin comparație, regatul eremit a efectuat doar patru teste în 2020 și opt în 2021.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Cei doi aliați au redus exercițiile militare combinate în ultimii ani din cauza COVID-19 și pentru a reduce tensiunile cu Nordul, care a acuzat exercițiile că ar fi o repetiție pentru invazie.

Între timp, Pentagonul a declarat marți că SUA, Coreea de Sud și Japonia au participat săptămâna trecută la un exercițiu de apărare împotriva rachetelor balistice în largul coastelor Hawaii – primele exerciții de acest fel din 2017, în timp ce relațiile dintre Seul și Tokyo au atins cel mai scăzut nivel din ultimii ani.