• Kim a ordonat ridicarea măsurilor antiepidemice maxime impuse în luna mai.
  • Dezertorii nord-coreeni și activiștii din Sud au lansat timp de decenii baloane cu pliante anti-Pyongyang în Nord, uneori împreună cu alimente, medicamente, bani și alte obiecte.
  • Ministerul sud-coreean al Unificării și-a exprimat regretul față de repetatele afirmații nefondate ale Coreei de Nord privind originea focarului de COVID

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-a declarat victoria asupra COVID-19, iar sora sa a indicat că și el a contractat virusul, promițând totodată represalii mortale împotriva Coreei de Sud, pe care Nordul o acuză că a provocat epidemia.

Kim a ordonat ridicarea măsurilor antiepidemice maxime impuse în luna mai, deși a adăugat că Coreea de Nord trebuie să mențină o barieră antiepidemică puternică ca oțelul și să intensifice activitatea antiepidemică până la sfârșitul crizei sanitare globale, a relatat joi, 11 august, agenția de presă nord-coreeană KCNA.

Chiar dacă era grav bolnav, cu febră mare, nu a putut sta întins nici măcar o clipă gândindu-se la oamenii de care trebuia să aibă grijă până la sfârșit în fața războiului antiepidemic, a spus ea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Ea nu a dat detalii despre starea de sănătate a lui Kim, dar a acuzat pliantele de propagandă din Coreea de Sud găsite în apropierea graniței că au provocat epidemia de coronavirus. Dezertorii nord-coreeni și activiștii din Sud au lansat timp de decenii baloane cu pliante anti-Pyongyang în Nord, uneori împreună cu alimente, medicamente, bani și alte obiecte.

Kim Yo Jong a criticat noul guvern sud-coreean al președintelui Yoon Suk-yeol pentru că a încercat să ridice interdicția din 2020 privind campaniile de distribuire a pliantelor, numind Sudul un inamic principal invariabil. Nu mai putem trece cu vederea afluxul neîntrerupt de gunoaie din Coreea de Sud, a spus ea, amenințând că va nimici autoritățile sud-coreene.

Contramăsura noastră trebuie să fie una mortală de represalii. Ministerul sud-coreean al Unificării, care se ocupă de relațiile cu Nordul, și-a exprimat regretul față de repetatele afirmații nefondate ale Coreei de Nord privind originea focarului de COVID și față de remarcile sale grosolane și amenințătoare.