Coreea de Nord a lansat două rachete de croazieră spre mare, în largul coastei sale vestice

rachete Coreea

rachete Coreea

Coreea de Nord a tras două rachete de croazieră miercuri dimineața devreme, din orașul de coastă Onchon în apele din largul coastei sale vestice, potrivit unui oficial al Ministerului sud-coreean al Apărării.

Oficiali militari din Coreea de Sud și Statele Unite analizează lansarea pentru a afla mai multe detalii.
Coreea de Nord a avut o avalanșă de teste recente de rachete, cel de miercuri marcând cea de-a 18-a lansare din acest an, potrivit numărătorii CNN.

Ultima lansare de rachete a avut loc pe 5 iunie, cu opt rachete balistice cu rază scurtă de acțiune. Prin comparație, regatul eremit a efectuat doar patru teste în 2020 și opt în 2021.

Cei doi aliați au redus exercițiile militare combinate în ultimii ani din cauza COVID-19 și pentru a reduce tensiunile cu Nordul, care a acuzat exercițiile că ar fi o repetiție pentru invazie.

Între timp, Pentagonul a declarat marți că SUA, Coreea de Sud și Japonia au participat săptămâna trecută la un exercițiu de apărare împotriva rachetelor balistice în largul coastelor Hawaii – primele exerciții de acest fel din 2017, în timp ce relațiile dintre Seul și Tokyo au atins cel mai scăzut nivel din ultimii ani.

Exit mobile version