• Aceasta marchează cea de-a 36-a zi în care Coreea de Nord a lansat rachete numai în acest an.
  • Cele două rachete au fost lansate în apele dintre Peninsula Coreeană și Japonia.
  • Sub conducerea liderului Kim Jong Un, națiunea izolată a intensificat în mod agresiv testele cu rachete.

Coreea de Nord a lansat vineri două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, potrivit unor oficiali sud-coreeni, ultimul dintr-o serie de teste de armament fără precedent în acest an.

Rachetele au fost lansate din zona Sunan din Pyongyang în jurul orei locale 16:32, ora locală, a precizat vineri, într-o declarație, Statul Major Întrunit (JCS) al Coreei de Sud. Acesta a adăugat că cele două rachete au fost lansate în apele dintre Peninsula Coreeană și Japonia.

Paza de coastă japoneză a declarat că a crezut că o rachetă balistică a căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei, citând informații de la Ministerul Apărării din această țară.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Aceasta marchează cea de-a 36-a zi în care Coreea de Nord a lansat rachete numai în acest an, lansând adesea mai multe arme în același timp.

Sub conducerea liderului Kim Jong Un, națiunea izolată a intensificat în mod agresiv testele cu rachete, iar experții americani și sud-coreeni au avertizat că Pyongyangul s-ar putea pregăti pentru un test nuclear – care ar fi primul său test în mai mult de cinci ani.