Coreea de Nord a lansat rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, afirmă Coreea de Sud

8293215 11.10.2022 In this handout video grab released by the Russian Defence Ministry, a Russian Navy ship launches missiles during a high-precision attack on Ukrainian military facilities in the course of Russia's military operation in Ukraine, at the unknown location. Editorial use only, no archive, no commercial use. Russian Defence Ministry

Coreea de Nord a lansat vineri două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, potrivit unor oficiali sud-coreeni, ultimul dintr-o serie de teste de armament fără precedent în acest an.

Rachetele au fost lansate din zona Sunan din Pyongyang în jurul orei locale 16:32, ora locală, a precizat vineri, într-o declarație, Statul Major Întrunit (JCS) al Coreei de Sud. Acesta a adăugat că cele două rachete au fost lansate în apele dintre Peninsula Coreeană și Japonia.

Paza de coastă japoneză a declarat că a crezut că o rachetă balistică a căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei, citând informații de la Ministerul Apărării din această țară.

Aceasta marchează cea de-a 36-a zi în care Coreea de Nord a lansat rachete numai în acest an, lansând adesea mai multe arme în același timp.

Sub conducerea liderului Kim Jong Un, națiunea izolată a intensificat în mod agresiv testele cu rachete, iar experții americani și sud-coreeni au avertizat că Pyongyangul s-ar putea pregăti pentru un test nuclear – care ar fi primul său test în mai mult de cinci ani.

Exit mobile version