• Pyongyang încearcă să fabrice semiconductori pentru programele sale de armament, susține Serviciul Național de Informații (NIS).
  • Anul trecut, Coreea de Nord a spart e-mailurile unui consilier al președintelui Yoon.
  • Acesta a adăugat că eforturile Pyongyangului ar putea fi determinate de nevoia de cipuri pentru programele sale de armament, inclusiv sateliți și rachete.

Hackeri nord-coreeni au pătruns în sediul producătorilor sud-coreeni de echipamente cu cipuri, potrivit agenției de spionaj din Coreea de Sud.

Pyongyang încearcă să fabrice semiconductori pentru programele sale de armament, susține Serviciul Național de Informații (NIS).

Vestea vine la o lună după ce președintele Yoon Suk Yeol a avertizat că nord-coreenii ar putea organiza provocări precum atacuri cibernetice pentru a interfera cu viitoarele alegeri, scrie BBC.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

Anul trecut, Coreea de Nord a spart e-mailurile unui consilier al președintelui Yoon.

„Credem că este posibil ca Coreea de Nord să se pregătească să își producă propriile semiconductori în fața dificultăților de procurare a acestora din cauza sancțiunilor”, a declarat NIS într-un comunicat.

Acesta a adăugat că eforturile Pyongyangului ar putea fi determinate de nevoia de cipuri pentru programele sale de armament, inclusiv sateliți și rachete.

NIS consideră că Coreea de Nord a pătruns în decembrie și februarie în serverele a două companii producătoare de echipamente de cipuri, furând proiecte de produse și fotografii ale instalațiilor acestora.

Citește și