Coreea de Nord a tras cu obuze de artilerie în apropierea graniței cu Coreea de Sud

Artillery pieces are seen being fired during a military drill at an unknown location, in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency (KCNA) on March 25, 2016. REUTERS/KCNA/File Photo ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS PICTURE IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. NO THIRD PARTY SALES. SOUTH KOREA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SOUTH KOREA

Coreea de Nord a tras obuze de artilerie în apropierea granițelor maritime cu Coreea de Sud, marți seara târziu, la o zi după ce Sudul a început exercițiile militare anuale pentru a face față mai bine provocărilor nord-coreene. Statul Major interarme al Coreei de Sud a declarat într-o declarație miercuri dimineață că Coreea de Nord a tras aproximativ 100 de obuze în largul coastei sale de vest și 150 de proiectile în largul coastei sale de est.

Acesta a precizat că armata sud-coreeană a transmis de mai multe ori mesaje prin care a cerut Coreei de Nord să înceteze tirurile, dar nu au existat rapoarte de violență între rivali. Armata sud-coreeană a declarat că obuzele nu au căzut în apele teritoriale sud-coreene, ci au căzut în interiorul părții nordice a zonelor tampon maritime pe care cele două Corei le-au stabilit în cadrul unui acord intercoreean din 2018, menit să reducă animozitățile de pe linia frontului.

Este a doua oară când Coreea de Nord trage obuze în zonele tampon de vinerea trecută, când a tras sute de obuze în zonele tampon, în cea mai importantă încălcare directă a acordului din 2018.

Armata sud-coreeană a declarat că Coreea de Nord trebuie să înceteze provocările care subminează pacea și stabilitatea în Peninsula Coreeană. Aceasta a adăugat că își sporește pregătirea militară și, în coordonare cu Statele Unite, monitorizează îndeaproape mișcările Coreei de Nord.

Câteva ore mai târziu, un purtător de cuvânt neidentificat al Statului Major al Armatei Populare Nord-Coreene a emis o declarație în care a descris ultimele tiruri de artilerie ca fiind un răspuns la antrenamentele de artilerie sud-coreene despre care a afirmat că au avut loc marți mai devreme într-o zonă de frontieră. Seulul nu a confirmat imediat că a efectuat marți astfel de exerciții de artilerie.

Exit mobile version