• Presa de stat difuzează primele imagini de la recenta serie de lansări care îl arată pe liderul Kim Jong Un supraveghind exerciții nucleare tactice.
  • Diferitele teste au simulat țintirea unor facilități de comandă militară, lovirea porturilor principale și a aeroporturilor din sud.
  • Seulul, Tokyo și Washingtonul au organizat exerciții navale combinate.

Coreea de Nord a declarat că recenta serie de lansări de rachete au fost exerciții nucleare tactice” supervizate personal de liderul Kim Jong Un și un răspuns la exercițiile navale comune ale Statelor Unite și Coreei de Sud.

Coreea de Nord a efectuat a șaptea lansare în două săptămâni, când a tras două rachete balistice duminică dimineața devreme. Arătând primele imagini de la lansări, radiodifuzorul de stat KCNA a relatat că Kim Jong Un a ghidat exercițiile, care au implicat rachete balistice cu focoase nucleare simulate și au fost conduse de unități de operațiuni nucleare tactice.

Diferitele teste au simulat țintirea unor facilități de comandă militară, lovirea porturilor principale și a aeroporturilor din sud, a adăugat KCNA.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Eficacitatea și capacitatea practică de luptă a forței noastre nucleare de luptă au fost pe deplin demonstrate deoarece aceasta este complet pregătită să lovească și să distrugă ținte în orice moment, din orice locație, se arată în raport.

Chiar dacă inamicul continuă să vorbească despre dialog și negocieri, noi nu avem nimic de discutat și nici nu simțim nevoia să facem acest lucru, a declarat Kim, citat de KCNA.

Luna trecută, țara și-a revizuit legile nucleare, prevăzând o gamă largă de scenarii în care ar putea folosi astfel de arme, Kim declarând Coreea de Nord o putere nucleară ireversibilă. De atunci, Seulul, Tokyo și Washingtonul au organizat exerciții navale combinate, inclusiv desfășurarea portavionului cu propulsie nucleară USS Ronald Reagan în zonă de două ori, ceea ce a înfuriat Pyongyangul, care consideră aceste exerciții ca fiind repetiții pentru invazie.

Ca răspuns, Coreea de Nord a decis să organizeze exerciții militare sub simularea unui război real… pentru a verifica și evalua capacitatea de descurajare a războiului și de contraatac nuclear a țării, a relatat KCNA.