• Mesajul „Kim Jong-un, fiu de cățea. Oamenii mor de foame din cauza ta” a fost mâzgălit pe peretele unui apartament.
  • Mesajul a fost curățat rapid de pe pereți de către oficialii locali, iar poliția lucrează pentru a da de urma autorului.
  • Ofițerii au mers din ușă în ușă la casele și întreprinderile din apropiere pentru a cere mostre de scris.

Oficialii nord-coreeni cer mostre de scris de mână de la mii de locuitori din Phenian după un graffiti cu mesajul „Kim Jong-un, fiu de cățea. Oamenii mor de foame din cauza ta” a apărut pe o clădire. Un semn rar de nemulțumire în rândul elitei din capitală.

Mesajul „Kim Jong-un, fiu de cățea. Oamenii mor de foame din cauza ta” a fost mâzgălit pe peretele unui apartament din cartierul Pyongchon, un cartier relativ luxos, pe 22 decembrie, potrivit Daily Mail.

Mesajul a fost curățat rapid de pe pereți de către oficialii locali, iar poliția lucrează pentru a da de urma autorului.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Ofițerii au mers din ușă în ușă la casele și întreprinderile din apropiere pentru a cere mostre de scris și pentru a-i interoga pe localnici cu privire la deplasările lor în ziua în care a apărut mesajul.

Este probabil ca poliția să se folosească de miile de camere de supraveghere pe care Kim le-a instalat în tot orașul, a relatat Daily NK.

Penuria alimentară s-a agravat în ianuarie 2020

Criticile la adresa lui Kim sau a regimului sunt strict interzise, iar cei care se opun tiraniei sale riscă să fie condamnați la pedepse lungi în lagăre de muncă forțată. În cazuri grave, rebelii pot fi chiar condamnați la moarte.

Protestele împotriva lui Kim sunt extrem de rare și aproape nemaiauzite în capitala Phenian, unde doar elita are voie să trăiască.

Ultimul caz înregistrat a fost în martie 2018, când un colonel a fost executat public după ce a scris sloganuri pe Casa de Cultură 24 aprilie din Pyongyang. 24 aprilie este Ziua Soarelui, ziua de naștere a bunicului lui Kim, Kim Il-sung, fondatorul Coreei de Nord.

Cu toate acestea, penuria de alimente a devenit atât de gravă încât provoacă acum suferință locuitorilor capitalei. Chiar și Kim pare mai zvelt ca niciodată în fotografiile recente, deși mulți speculează că acest lucru este rezultatul unor probleme de sănătate.

Penuria de alimente din această țară sărăcită este atât de mare încât cetățenii mai săraci au recurs la răpirea copiilor celor bogați, în timp ce regimul a recomandat oamenilor să mănânce carne „delicioasă” de lebădă neagră.

În septembrie, au fost raportate patru răpiri de copii, în contextul penuriei de alimente, medicamente, combustibil și alte produse de bază.

Țara se confruntă cu o criză de aprovizionare încă de când și-a închis granița cu China în ianuarie 2020 din cauza pandemiei. Coreea de Nord este puternic dependentă de vecinul său comunist, deoarece sancțiunile înseamnă că nu poate face comerț public cu alte țări.