• Coreea de Nord a declarat că recentele sale lansări de rachete au fost un protest împotriva exercițiilor comune, despre care spune că sunt provocatoare și o repetiție pentru o invazie.
  • Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat că Nordul a finalizat toate pregătirile tehnice necesare pentru o explozie subterană la situl său de testare de la Punggye-ri.
  • Coreea de Sud și Statele Unite spun că exercițiile sunt defensive și sunt necesare pentru a contracara amenințările Nordului.

Coreea de Nord a lansat vineri două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune (SRBM) în largul coastei sale estice, a anunțat armata sud-coreeană, în timp ce încheia aproape două săptămâni de exerciții majore menite să descurajeze vecinul său.

Lansarea, într-un moment în care există temeri tot mai mari că Coreea de Nord se pregătește pentru primul său test nuclear din 2017, a fost cea mai recentă dintr-un an record de teste, fie că este vorba de rachete cu rază scurtă de acțiune, de rachete balistice intercontinentale sau altele.

Rachetele SRBM au fost lansate din zona Tongcheon din provincia nordică Gangwon, a declarat Statul Major al Armatei de Sud, la patru zile după ce vecinii au făcut un schimb de focuri de avertisment în largul coastei de vest, pe fondul creșterii tensiunii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Armata noastră își menține poziția de pregătire completă, a declarat JCS într-o declarație, adăugând că a intensificat monitorizarea și securitatea, în timp ce se coordonează îndeaproape cu Statele Unite. Lansările nu au reprezentat o amenințare imediată la adresa Statelor Unite sau a aliaților săi, a precizat într-o declarație Comandamentul Indo-Pacific al armatei americane.

Cu toate acestea, acestea evidențiază impactul destabilizator al programelor ilegale de arme de distrugere în masă și de rachete balistice ale Coreei de Nord, a adăugat acesta. Trupele sud-coreene urmau să încheie vineri exercițiile de teren Hoguk 22, care au durat 12 zile și care au inclus unele exerciții cu trupe americane, în timp ce avioanele sud-coreene și americane urmează să înceapă luni exerciții majore.

Lansarea, într-un moment în care cresc temerile că Coreea de Nord se pregătește pentru primul său test nuclear din 2017, a fost cea mai recentă dintr-un an record de teste, fie că este vorba de rachete cu rază scurtă de acțiune, de rachete balistice intercontinentale sau altele. Rachetele SRBM au fost lansate din zona Tongcheon din provincia Gangwon din Nord, a declarat Statul Major al Armatei de Sud (JCS), la patru zile după ce vecinii au făcut un schimb de focuri de avertisment în largul coastei de vest, pe fondul creșterii tensiunii.

Armata noastră își menține poziția de pregătire completă, a declarat JCS într-o declarație, adăugând că a intensificat monitorizarea și securitatea, în timp ce se coordonează îndeaproape cu Statele Unite.

Lansările nu au reprezentat o amenințare imediată la adresa Statelor Unite sau a aliaților săi, a precizat într-o declarație Comandamentul Indo-Pacific al armatei americane. Trupele sud-coreene urmau să încheie vineri exercițiile de teren Hoguk 22, care au durat 12 zile și care au inclus unele exerciții cu trupe americane, în timp ce avioanele sud-coreene și americane urmează să înceapă luni exerciții majore. citeste mai departe

Coreea de Nord a declarat că recentele sale lansări de rachete au fost un protest împotriva exercițiilor comune, despre care spune că sunt provocatoare și o repetiție pentru o invazie. Coreea de Sud și Statele Unite spun că exercițiile sunt defensive și sunt necesare pentru a contracara amenințările Nordului.

Statele Unite și aliații săi cred că Nordul ar putea fi pe cale să reia testele cu bombe nucleare pentru prima dată din 2017. Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a declarat că Nordul a finalizat toate pregătirile tehnice necesare pentru o explozie subterană la situl său de testare de la Punggye-ri, care a fost închis oficial din 2018.

Coreea de Nord a desfășurat acolo șase teste nucleare între 2006 și 2017. Un al șaptelea test nuclear nord-coreean ar fi o nouă confirmare a unui program care avansează cu toată viteza într-un mod incredibil de îngrijorător, a declarat joi șeful organismului de supraveghere nucleară al ONU.
Coreea de Sud a avertizat că o reluare a testelor nucleare ale Nordului ar trebui să fie întâmpinată cu un răspuns fără precedent din partea aliaților, dar nici ea și nici Statele Unite nu au dat detalii.