• Phenianul s-ar putea pregăti să testeze o rachetă balistică lansată de pe submarin (SLBM), în condițiile în care peste câteva zile va avea loc o vizită în regiune a vicepreședintelui american Kamala Harris.
  • Armata sud-coreeană a observat pregătiri în această săptămână în Sinpo, provincia Hamgyong de Sud, a relatat Yonhap, citând o sursă militară sud-coreeană anonimă.
  • Un think-tank american a făcut o evaluare similară săptămâna aceasta, bazată pe imagini obținute din satelit.

Armata sud-coreeană a detectat semne că Phenianul s-ar putea pregăti să testeze o rachetă balistică lansată de pe submarin (SLBM), în condițiile în care peste câteva zile va avea loc o vizită în regiune a vicepreședintelui american Kamala Harris, a anunțat sâmbătă agenția de presă Yonhap, potrivit Bloomberg.

Armata sud-coreeană a observat pregătiri în această săptămână în Sinpo, provincia Hamgyong de Sud, a relatat Yonhap, citând o sursă militară sud-coreeană anonimă.

Un think-tank american a făcut o evaluare similară săptămâna aceasta, bazată pe imagini obținute din satelit.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol este conștient de indiciile și mișcările care sugerează provocări nord-coreene, inclusiv SLBM-uri, a transmis sâmbătă biroul său prezidențial.

Vicepreședintele american Harris urmează să viziteze regiunea săptămâna viitoare și să se întâlnească cu liderii din Japonia și Coreea de Sud.

Un oficial de rang înalt al administrației americane a declarat vineri, în cadrul unei ședințe de informare, că un test nuclear sau alte provocări sunt posibile în timpul călătoriei lui Harris în regiune.

Pentru prima oară în ultimii patru ani, un portavion american a sosit vineri în Coreea de Sud, alăturându-se altor nave militare pentru a participa la exerciții comune cu forțele sud-coreene.

Coreea de Nord a denunțat desfășurările militare americane anterioare și exercițiile comune ca fiind repetiții pentru război și dovezi ale unor politici ostile din partea Washingtonului și Seulului.