• Cel puțin 59 de persoane au fost ucise și 150 rănite în capitala sud-coreeană Seul, potrivit autorităților locale.
  • Victimele au fost strivite de o mulțime mare care se împingea înainte pe o stradă îngustă în timpul festivităților de Halloween.
  • Presa locală a declarat că aproximativ 100.000 de persoane s-au îndreptat spre Itaewon pentru festivitățile de Halloween.

UPDATE

151 de persoane au fost ucise într-o busculadă când o mulţime uriaşă care sărbătorea Halloween-ul s-a înghesuit sâmbătă seară pe o alee dintr-o zonă a capitalei Seul. În jur de 2.900 de persoane sunt date dispărute, conform Centrului de servicii comunitare Hannam-don, potrivit CNN.

Familiile celor care au participat la evenimentul de Halloween, dar care nu s-au mai întors de atunci, au înregistrat cereri la acest centru, care se află în zona în care s-a produs accidentul.

Rudele îngrijorate au aşteptat, de asemenea, la centru pentru a primi veşti despre cei dragi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Printre cei decedaţi se numără 19 cetăţeni străini, potrivit serviciilor de urgenţă.

Busculada s-a produs în timp ce o mulţime uriaşă s-a adunat în Itaewon – o zonă populară pentru viaţă de noapte – pentru Halloween.

Cele mai multe victime sunt adolescenţi şi tineri în vârstă de 20 de ani, spun serviciile de intervenţie.


Cel puțin 59 de persoane au fost ucise și 150 rănite în capitala sud-coreeană Seul, potrivit autorităților locale. Victimele au fost strivite de o mulțime mare care se împingea înainte pe o stradă îngustă în timpul festivităților de Halloween, în apropierea hotelului Hamilton din zona Itaewon.

Imaginile difuzate pe rețelele de socializare au arătat multe victime zăcând pe trotuar, în timp ce trecătorii și lucrătorii serviciilor de urgență efectuau manevre de resuscitare. Choi Cheon-sik, un oficial de la Agenția Națională de Pompieri, a declarat că peste 400 de lucrători de urgență din întreaga țară au fost trimiși la fața locului, inclusiv aproape toți cei disponibili în Seul.

Primarul Seulului, Oh Se-hoon, se afla în vizită în Europa, dar a decis să se întoarcă acasă după aflarea veștii. Președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a prezidat o reuniune de urgență în urma busculadei.

El a declarat că oficialii ar trebui să asigure un tratament rapid pentru cei răniți și că ar trebui revizuită siguranța locurilor de festivitate. Presa locală a declarat că aproximativ 100.000 de persoane s-au îndreptat spre Itaewon pentru festivitățile de Halloween, care au fost cele mai mari din ultimii ani, după relaxarea restricțiilor COVID-19 din ultimele luni.