• Noi medicamente vor fi disponibile în toată ţara pentru a pune capăt gradului crescut de mortalitate din cauza acestui virus care terorizează lumea de 40 ani.
  • Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie vrea să prevină noi cazuri de HIV până în 2030.
  • Noile tratamente vor fi disponibile în întreaga Anglia pentru aproximativ 148.000 de persoane.

Noi medicamente vor fi disponibile în toată ţara pentru a pune capăt gradului crescut de mortalitate din cauza acestui virus care terorizează lumea de 40 ani.

Serviciul Naţional de Sănătate din Marea Britanie vrea să prevină noi cazuri de HIV până în 2030, după ce a semnat o serie de acorduri pentru a se asigura că noi medicamente sunt disponibile în toată ţara pentru a pune capăt disparităţilor regionale.

Persoanele cu HIV au acces la forme injectabile de cabotegravir şi rilpivirină, iar cei cu infecţii rezistente la medicamente vor putea primi fostemsavir după ce acesta a fost aprobat săptămâna trecută.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Noile tratamente vor fi disponibile în întreaga Anglia pentru aproximativ 148.000 de persoane, punând capăt incertitudinii pentru persoanele cu HIV din regiunile în care nu au fost întotdeauna încrezători că vor primi cele mai bune tratamente.

Cabotegravir, care este întotdeauna utilizat în combinaţie cu rilpivirina, a fost aprobat pentru utilizare în ianuarie şi trebuie injectat doar o dată la două luni, spre deosebire de pastilele care trebuie luate în fiecare zi şi îşi pot pierde eficacitatea definitiv dacă dozele sunt omise.

Scopul tratamentului HIV este de a menţine numărul de particule virale din sânge, cunoscut sub numele de încărcătură virală, atât de scăzut încât nu poate fi detectat sau transmis între oameni.

Profesorul Stephen Powis, directorul medical naţional al NHS Anglia, a declarat pentru The Guardian: „Acum avem o şansă reală de a nu obţine noi infecţii cu HIV, datorită eforturilor de neegalat ale personalului Serviciului Naţional de Sănătate şi capacităţii noastre de a pune medicamente eficiente în mâinile oamenilor”.

El a spus că Serviciul Naţional a dovedit că poate încheia contracte cu companii de medicamente care oferă „îngrijire de vârf la un preţ care oferă cea mai bună valoare pentru contribuabili”.

„Acest nou acord naţional pentru medicamentele HIV, împreună cu testarea, diagnosticarea şi sprijinul sunt vârful de lance a luptei Serviciului Naţional împotriva virusului, oferind mai multor oameni tratamentul de care au nevoie pentru a opri răspândirea acestuia”, a adăugat el.

S-au făcut progrese uriaşe în ultimele decenii de când HIV şi SIDA au fost identificate pentru prima dată, iar anul trecut numărul de noi cazuri de HIV a scăzut la 2.955. Între 2014 şi 2019, numărul de transmisii a scăzut cu 34%.