• Cele două Corei au organizat reuniuni de familie în preajma marilor sărbători, mai ales sub guvernele liberale din Sud.
  • Ministrul Unificării, Kwon Young-se, care se ocupă de afacerile intercoreene, a îndemnat la un răspuns rapid și pozitiv.
  • Chiar dacă Pyongyang respinge oferta sa, Seulul va face propuneri în mod continuu.

Coreea de Sud a oferit joi discuții cu Coreea de Nord pentru a discuta despre o reuniune a familiilor separate de Războiul Coreean din 1950-53, în prima sa deschidere directă sub conducerea președintelui Yoon Suk-yeol, în ciuda legăturilor transfrontaliere tensionate.

Propunerea surpriză a venit cu câteva zile înainte de sărbătoarea de mulțumire Chuseok, când cele două Corei au mai organizat reuniuni de familie. Dar perspectivele rămân nepromițătoare, Nordul se grăbește să își consolideze arsenalul de arme și refuză să trateze cu administrația lui Yoon.

Ministrul Unificării, Kwon Young-se, care se ocupă de afacerile intercoreene, a îndemnat la un răspuns rapid și pozitiv, spunând că Seulul va lua în considerare preferințele Pyongyangului în decizia privind data, locul, agenda și formatul discuțiilor.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

Sperăm că oficialii responsabili ai celor două părți se vor întâlni personal cât mai curând posibil pentru o discuție sinceră despre chestiuni umanitare, inclusiv problema familiilor separate”, a declarat Kwon într-o conferință de presă.

Cele două Corei au organizat reuniuni familiale în jurul sărbătorilor importante, în special sub guvernele liberale din Sud, care au încercat să reangajeze Nordul și să ofere alimente și alte ajutoare. Nordul a efectuat un număr fără precedent de teste cu rachete în acest an și este considerat pregătit pentru primul său test nuclear din 2017.

Când a fost întrebat despre posibilitatea unui ajutor alimentar, Kwon a declarat că guvernul său nu explorează stimulente speciale, dar ar fi dispus să ia în considerare în mod pozitiv dacă Nordul face alte cereri umanitare în timpul discuțiilor pentru reunificare.

Chiar dacă Pyongyang respinge oferta sa, Seulul va face propuneri în mod continuu, a spus Kwon. Kwon a adăugat că oferta sa va fi trimisă prin intermediul unei linii telefonice intercoreene lui Ri Son-gwon, directorul Departamentului Frontului Unit al Nordului, care se ocupă de problemele Coreei de Sud.