• În iulie, Coreea de Nord a devenit singura națiune, în afară de Rusia și Siria, care a recunoscut independența teritoriilor Donețk și Luhansk, aliniindu-se și mai mult la Rusia în ceea ce privește conflictul din Ucraina.
  • Acțiunea provocatoare a Coreei de Nord vine în contextul în care administrația Biden a devenit din ce în ce mai îngrijorată de intensificarea activității Coreei de Nord în vederea obținerii de arme nucleare.
  • Coreea de Nord a testat mai mult de 30 de rachete balistice în acest an, inclusiv primele sale zboruri de rachete balistice intercontinentale din 2017.

Ministerul rus al Apărării este în curs de a achiziționa milioane de rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord pentru lupta sa în curs în Ucraina, potrivit unei constatări a serviciilor secrete americane recent retrogradate.

Un oficial american, care a vorbit sub protecția anonimatului pentru a discuta despre determinarea serviciilor de informații, a declarat că faptul că Rusia apelează la statul izolat Coreea de Nord demonstrează că armata rusă continuă să sufere de o lipsă severă de aprovizionare în Ucraina, datorată în parte controalelor și sancțiunilor la export.

Oficialii serviciilor de informații americane consideră că rușii ar putea căuta să achiziționeze echipamente militare nord-coreene suplimentare în viitor. Constatarea serviciilor de informații a fost raportată pentru prima dată de The New York Times. Oficialul american nu a detaliat cât de mult armament intenționează Rusia să achiziționeze din Coreea de Nord. constatarea vine după ce administrația Biden a confirmat recent că armata rusă a primit în august drone fabricate în Iran pentru a fi folosite pe câmpul de luptă din Ucraina.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Casa Albă a declarat săptămâna trecută că Rusia s-a confruntat cu probleme tehnice cu dronele de fabricație iraniană achiziționate de la Teheran în august pentru a fi folosite în războiul cu Ucraina.

Rusia a preluat luna trecută, în mai multe zile, vehicule aeriene fără pilot Mohajer-6 și din seria Shahed, în cadrul a ceea ce administrația Biden spune că este probabil parte a unui plan rusesc de achiziționare a sute de drone iraniene pentru a fi folosite în Ucraina.

Coreea de Nord a încercat să strângă relațiile cu Rusia în timp ce o mare parte a Europei și a Occidentului s-au îndepărtat, acuzând Statele Unite pentru criza din Ucraina și denunțând politica hegemonică a Occidentului ca justificând acțiunea militară a Rusiei în Ucraina pentru a se proteja. Nord-coreenii au dat de înțeles că sunt interesați să trimită muncitori în construcții pentru a ajuta la reconstrucția teritoriilor ocupate de Rusia în estul țării.

Ambasadorul Coreei de Nord la Moscova s-a întâlnit recent cu trimiși din două teritorii separatiste susținute de Rusia în regiunea Donbas din Ucraina și și-a exprimat optimismul cu privire la cooperarea în domeniul migrației forței de muncă, citând relaxarea controalelor la granița pandemică a țării sale.

Statele Unite au retrogradat și dezvăluit frecvent concluziile serviciilor de informații pe parcursul războiului crâncen din Ucraina pentru a evidenția planurile operațiunilor de dezinformare rusești sau pentru a atrage atenția asupra dificultăților Moscovei în continuarea războiului. Armata mai mică a Ucrainei a opus o rezistență puternică forțelor rusești superioare din punct de vedere militar.