• Li, președinte al Comitetului permanent al Congresului Național al Poporului, va participa la cel de-al șaptelea Forum Economic Estic în timpul șederii sale în Rusia.
  • În perioada 7-17 septembrie, Li Zhanshu, cel mai înalt legiuitor chinez, va efectua vizite oficiale în Rusia, Mongolia, Nepal și Republica Coreea.
  • Călătoriile au avut loc la invitația președintelui Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a președintelui Marelui Hural de Stat al Mongoliei, Gombojav Zandanshatar, a președintelui Camerei Reprezentanților din Nepal, Agni Sapkota, și, respectiv, a președintelui Adunării Naționale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo.

Li Zhanshu, cel mai înalt legiuitor chinez, va participa săptămâna aceasta la cel de-al șaptelea Forum Economic Estic de la Vladivostok, a anunțat duminică agenția oficială de presă Xinhua, devenind cel mai înalt oficial chinez care vizitează Rusia de la începutul războiului din Ucraina.

Li, președinte al Comitetului permanent al Congresului Național al Poporului, va efectua vizite oficiale în Rusia, Mongolia, Nepal și Coreea de Sud de miercuri până pe 17 septembrie, potrivit Xinhua. El va participa la forumul de patru zile, care va începe luni, în timpul șederii sale în Rusia, a precizat aceasta.

Li, care ocupă în prezent locul 3 în Partidul Comunist Chinez, urmează să se retragă din poziția sa în cadrul unui congres al partidului luna viitoare, dar își va păstra poziția parlamentară până în martie.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Președintele Chinei, Xi Jinping, și cel al Rusiei, Vladimir Putin, au anunțat un parteneriat strategic fără limite în februarie, cu câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina în ceea ce Putin numește „o operațiune militară specială.

Călătoriile au avut loc la invitația președintelui Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a președintelui Marelui Hural de Stat al Mongoliei, Gombojav Zandanshatar, a președintelui Camerei Reprezentanților din Nepal, Agni Sapkota, și, respectiv, a președintelui Adunării Naționale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo.