• Cel puțin 90% dintre victime fuseseră identificate până la prânz, întârzierile afectând unii cetățeni străini și adolescenți care nu aveau încă cărți de identitate.
  • Președintele Yoon a transmis condoleanțe victimelor și și-a exprimat dorința de însănătoșire rapidă a numeroșilor răniți într-unul dintre cele mai grave dezastre din Coreea de Sud.
  • A fost primul eveniment de Halloween din Seul din ultimii trei ani care a fost practic lipsit de restricțiile COVID-19 și de distanțarea socială.

Membrii familiilor șocate au adunat cadavre, părinții și-au căutat copiii și o țară a căutat răspunsuri duminică, după ce cel puțin 153 de persoane au murit strivite de o mulțime de oameni pe o alee din Coreea de Sud, în timpul festivităților de Halloween.

Președintele Yoon Suk-yeol a declarat o perioadă de doliu național și a desemnat cartierul popular Itaewon din Seul drept zonă de dezastru după dezastrul de sâmbătă seara.

Această veste a venit ca un fulger din cer”, a declarat un tată care a izbucnit în lacrimi în timp ce a ridicat trupul fiicei sale de la o morgă din capitala țării.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

O mulțime uriașă care sărbătorea în Itaewon a năvălit pe o alee, ucigând cel puțin 153 de persoane, majoritatea în vârstă de 20 de ani, au declarat oficialii de urgență, adăugând că numărul morților ar putea crește. Petrecăreții, unii încă adolescenți și mulți în costume de Halloween, erau gata să se bucure de barurile, cluburile de noapte și restaurantele unde petrecerile se revarsă în mod obișnuit pe străzile laterale înguste și adesea abrupte.

Choi Sung-beom, șeful stației de pompieri din Yongsan, a declarat în cadrul unui briefing la fața locului că 82 de persoane au fost rănite, dintre care 19 grav. Printre morți se numără 22 de străini, a spus el.

Familiile și prietenii au căutat cu disperare vești despre cei dragi în centrele comunitare transformate în centre pentru persoane dispărute.