• În timp ce lucra pentru a contracara dronele, un avion de atac ușor sud-coreean KA-1 s-a prăbușit la scurt timp după ce a plecat de la baza Wonju din estul țării.
  • Coreea de Nord și-a lăudat anterior programul de drone, iar oficialii sud-coreeni au declarat că Nordul are aproximativ 300 de drone.
  • Este pentru prima dată când aceste dispozitive au intrat în spațiul aerian sud-coreean din 2017, când o dronă suspectă a fost găsită prăbușită în țară.

Coreea de Sud afirmă că a trimis avioane de luptă și elicoptere de atac, trăgând focuri de avertisment, după ce drone nord-coreene i-au încălcat” spațiul aerian.

Șeful Statului Major al țării, un grup de șefi din fiecare ramură importantă a serviciilor armate, a declarat că mai multe drone nord-coreene fără pilot au trecut granița și au fost detectate luni pe teritoriul Sudului.
Este pentru prima dată când aceste dispozitive au intrat în spațiul aerian sud-coreean din 2017, când o dronă suspectă a fost găsită prăbușită în țară.

În timp ce lucra pentru a contracara dronele, un avion de atac ușor sud-coreean KA-1 s-a prăbușit la scurt timp după ce a plecat de la baza sa din zona de est a țării, Wonju, a declarat un oficial al Ministerului Apărării. Cei doi piloți ai acestuia au reușit să scape înainte de prăbușire și au fost transportați la spital.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Potrivit agenției de știri sudice Yonhap, țara a urmărit trecerea dronelor dinspre Coreea de Nord peste ceea ce se numește Linia de demarcație militară – frontiera terestră înconjurată de o zonă demilitarizată – dintre cele două țări.

De asemenea, o dronă nord-coreeană a zburat pentru scurt timp deasupra capitalei sud-coreene, Seul, potrivit agenției de știri sud-coreene NEWS1. Ministerul Transporturilor din această țară a precizat că zborurile anterioare cu plecare de pe aeroporturile Incheon și Gimpo au fost suspendate în urma unei solicitări din partea armatei.

Coreea de Nord și-a lăudat anterior programul de drone, iar oficialii sud-coreeni au declarat că Nordul are aproximativ 300 de drone. În 2014, mai multe drone suspecte nord-coreene au fost găsite la sud de graniță, experții descriindu-le ca fiind de tehnologie redusă, dar totuși o potențială amenințare la adresa securității.