• Autorităţile medicale din SUA nu îşi pot da seama cum un locuitor din Solano, California, a fost infectat cu noul coronavirus
  • Pacientul nu a călătorit în zone afectate de epidemie şi nici nu a intrat în contact cu persoane infectate
  • Felul în care persoana a fost expusă la noul virus este „necunoscut”

Autorităţile medicale din SUA nu îşi pot da seama cum un locuitor din Solano County, California, a fost infectat cu noul coronavirus. Pacientul nu a călătorit în zone afectate de epidemie şi nici nu a intrat în contact cu persoane infectate.

Modul în care persoana a fost expusă la noul virus este „necunoscut”, transmite Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC) , potrivit CNN.

Este posibil ca acest caz să fie unul de transmitere prin colectivitate a noului virus Covid-19, ceea ce ar fi prima oară când o astfel de situaţie are loc în Statele Unite”, au transmis reprezentanţii CDC.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ar fi o schimbare îngrijorătoare în cazul răspândirii coronavirusului Covid-19, relatează și nytimes.

”Sugerează că ar exista și alte cazuri de îmbolnăvire nedetectate” explică William Schaffner, profesor la Universitatea Vanderbilt.

Termenul de „transmitere prin colectivitate” presupune că virusul s-a răspândit printr-o comunitate şi că „sursa infecţiei este necunoscută. Totuşi, există posibilitatea ca pacientul să fi fost expus la o persoană infectată care s-a întors recent dintr-o zonă afectată de epidemie”, au conchis oficialii.

Pacientul se află sub tratament într-un spital din Sacramento. În Statele Unite au fost confirmate 60 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, iar autorităţile medicale americane se aşteaptă că numărul cazurilor să crească.

Coronavirus. Numărul morților și al infecțiilor noi a scăzut în China. Cu excepția Antarcticii, pe fiecare continent este cel puțin un caz. LIVE UPDATE

Coronavirusul se răspândește în Europa: Franța a anunțat primul deces,  Grecia primul caz de infecție Bilanțul actualizat miercuri, 26 februarie 2020: peste 2700 de morți în lume, majoritatea în China continentală Numărul de infecții globale a trecut de 80.000, peste 1200 sunt în Coreea de Sud Brazilia a confirmat primul deces. Cu excepția Antarcticii, pe […]

Read more