• OMS anunță că s-au înregistrat peste 9,5 milioane de cazuri de COVID-19 la nivel global.
  • În ultima săptămână s-a înregistrat o creștere de 71% a numărului de cazuri.
  • Guvernul austriac pregătește măsuri stricte pentru prevenirea noului val.

COVID-19 depășește 9,5 milioane de cazuri. Pandemia este departe de a se încheia. OMS anunță că au fost înregistrate peste 9,5 milioane de cazuri COVID-19 în întreaga lume. În ultima săptămână s-a observat cea mai mare creștere a infectărilor, de 71%. Directorul general al OMS spune că am subestimat virusul în preajma sărbătorilor, din cauza întârzierii testării.

„Cu siguranță că aceasta este o subestimare a cazurilor, deoarece cifrele raportate nu reflectă întârzierile de testare în preajma sărbătorilor și autotestările neînregistrate. Astfel, se ratează cazuri din întreaga lume”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Cum Jocurile Olimpice de la Beijing sunt aproape, autoritățile încearcă să țină totul sub control. Șeful organizației pentru situații de urgență al OMS, Michael Ryan, este încrezător și spune că toate măsurile au fost luate iar evenimentul nu va reprezenta un risc de transmitere a bolii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Cred că există încă multă energie în acest virus. Sunt încrezător că, având în vedere informațiile pe care le avem, că măsurile care sunt în vigoare pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 sunt foarte stricte și foarte puternice și, în acest moment, nu vedem niciun risc crescut de transmitere a bolii în acest context”, spune Michael Ryan, directorul executiv OMS pentru situații de urgență

Și guvernul austriei a anunțat ieri măsuri mai stricte, mai ales când vine vorba despre companii. Iar dacă nu vor fi respectate, vor exista sancțiuni drastice. Creșterea numărului de cazuri COVID-19 duce la noi măsuri.

„Vom înăspri sancțiunile. Ce înseamnă asta? Dacă companiile nu respectă cerințele, vom avea puterea de a închide aceste companii în viitor”, transmite cancelarul austriac Kerl Nehammer.