• Franța înregistreză peste 200.000 de cazuri zilnice de COVID-19.
  • Președintele Emmanuel Macron anunță că săptămânile care urmează vor fi mai dificile.
  • Focurile de artificii de Anul Nou au fost anulate.

Noi recorduri ale cazurilor COVID-19 în Franța. Președintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri că următoarele săptămâni vor fi dificile deoarece au avut loc sărbătorile de iarnă. În ultimele zile s-au înregistrat peste 200.000 de noi cazuri de COVID-19pe zi, cel mai mare număr înregistrat vreodată.

„Săptămânile care vor urma vor fi dificile, știm cu toții acest lucru”, a declarat Macron într-un discurs transmis în ajunul Anului Nou.

Noile infecții din ultimele 24 de ore au depășit 200.000 pentru a treia zi consecutiv, făcând din Franța unul dintre epicentrele în timp ce un val de infecții legate de varianta Omicron mătură întreaga Europă. La momentul actual, Franța înregistrează noi recorduri ale cazurilor COVID-19.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Infecțiile din Franța, una dintre țările care efectuează teste pe scară largă, s-au situat cu mult peste numărul înregistrat în Italia și Marea Britanie, care au raportat, de asemenea, noi recorduri vineri, cu 144.243 și, respectiv, 106.122 de cazuri. La Paris, tradiționalul foc de artificii din noaptea de Anul Nou, centrat pe Arcul de Triumf și Champs d’Elysees, a fost anulat, deoarece autoritățile orașului s-au temut că ar fi putut produse o mare aglomerație de persoane care nu pot respecta distanțarea socială. Dansul în locurile de ospitalitate și în cluburile de noapte a fost interzis.

Președintele Macron și-a reiterat vineri apelul pentru vaccinarea în masă, numind aceste vaccinuri drept soluția „sigură” a Franței pentru o ieșire din pandemie, pe care a spus că o consideră posibilă în 2022. În discursul său, Macron nu a menționat necesitatea unor măsuri sanitare mai restrictive decât cele deja anunțate, adăugând că guvernul ar trebui să se abțină de la a limita și mai mult libertățile individuale ale oamenilor.