• Bătrânii care nu au reușit să efectueze doza de rapel vor avea codul QR dezactivat automat.
  • Regula, care înăsprește și mai mult unul dintre cele mai stricte sisteme din Europa, va fi extinsă din 15 ianuarie la toate grupele de vârstă.
  • Susținut de președintele Emmanuel Macron, Green Pass-ul este văzut pe scară largă ca fiind un succes, în ciuda protestelor inițiale.

Franța începe să pună în aplicare o nouă regulă în lupta împotriva pandemiei. Cei care nu au a treia doză de vaccin anti-COVID își vor pierde toate benefiicile oferite de Green Pass.

În prezent, acesta este necesar pentru accesul în orice restaurant sau cafenea, pentru călătorii cu trenul între orașe și vizitarea locațiilor culturale, precum muzeele.

Bătrânii de peste 65 de ani care nu au reușit să efectueze doza de rapel, vor avea codul QR dezactivat automat în aplicația telefonului mobil începând de astăzi.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Regula, care înăsprește și mai mult unul dintre cele mai stricte sisteme din Europa, va fi extinsă din 15 ianuarie la toate grupele de vârstă. Singura opțiune pentru persoanele care nu au făcut doza 3 va fi să aibă un test negativ de cel mult 24 de ore.

Certificatul verde a fost introdus în vară și a fost eliberat odată cu vaccinarea completă cu cele 2 doze de ser împotriva virusului COVID-19.

Susținut de președintele Emmanuel Macron, Green Pass-ul este văzut pe scară largă ca fiind un succes, în ciuda protestelor inițiale.

Guvernul spune că aproximativ 400.000 de persoane în vârstă de 65 de ani și peste, care sunt eligibile pentru vaccinul de rapel, nu l-au efectuat încă, adică 12% dintre cei cu vârsta de 80 de ani și peste și 10% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 65 și 79 de ani.

Franța a efectuat deja aproape 16 milioane de doze de rapel și are încredere că își va atinge ținta de 20 de milioane înainte de Crăciun.

Booster-ul este acum văzut ca o armă cheie în înfrângerea variantei Omicron, despre care experții cred că se răspândește mai repede decât variantele anterioare COVID și ar putea deveni dominantă în Europa în următoarele câteva săptămâni.

Situația actuală a Franței privind cazurile de COVID-19

Franța a raportat marți peste 63.400 de persoane pozitive, cea mai mare cifră din aprilie, în timp ce aproape 2.800 de persoane sunt la terapie intensivă.

Peste 76 la sută dintre oameni au fost vaccinați cu 2 doze în Franța, copiii considerați expuși riscului se pot vaccina de astăzi, iar vaccinările vor fi complet deschise curând și pentru cei foarte tineri, spun experții.